Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Een boemerang wordt meestal rechtop staand gegooid, zodat deze ronddraait en er een opwaartse kracht ontstaat die de boemerang laat kantelen. Dat kan doordat de bovenkant ervan bol is en de onderkant recht. De lucht aan de bovenkant moet daardoor een langere weg naar de achterkant van de vleugel afleggen dan de lucht die aan de onderkant stroomt.

Je pakt 'm vast aan de tip van de vleugel tussen duim en wijsvinger of met een of twee vingers er omheen. De afgeronde kant is de bovenkant, die moet je zien als je gaat gooien. Werp dan rechts van de wind (indien je rechtshandig bent en een rechtshandige boemerang gebruikt). Hoe ver, dat is afhankelijk van de windsterkte en het type boemerang. Er hoeft helemaal geen wind te zijn; sterke wind maakt het zelfs moeilijk. Je past de worp steeds aan de wind aan. Zorg dat het werphout goed ronddraait.

De terugkeer zal niet altijd op dezelfde plek zijn, je moet er geregeld een stukje voor lopen. Beginners lopen zelfs heel veel.
(Lees meer...)
Amadea
10 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding