Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kunnen voeten met een grote maat, ingekort worden?

Mijn zeer jonge dochter heeft schoenmaat 43. Ook ikzelf heb grote voeten evenals mijn vader en broer. Duidelijk hebben we hetzelfde DNA. Regelmatig vroeg ik mij af of het technisch mogelijk is om voeten in te korten?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
638
Ritsuka
12 jaar geleden
tsja, je kunt je tenen er af hakken, maar dat is niet echt praktisch.
En inbinden als in China is ook niet aan te raden.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je gaat dan wel ingrijpen in een van de meest gebruikte en meest noodzakelijke onderdelen van het bewegingsapparaat, met alle risico's van dien. Ik zou het alleen theoretisch willen weten (hoewel ik ook wel eens een teenbreedte van mijn zwemvliesjes af zou willen hebben).
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wat is eigenlijk "zeer jong"? En wat is verder haar lengte, groeit ze nog?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Foot_binding Lijkt me een chille oplossing
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deze vraag heb ik mezelf altijd gesteld. Ik heb maat 44. Inmiddels weet ik bijna wel alle grote maten winkels te vinden. Hierdoor weet ik mijn dochter ook prima te begeleiden op verdrietige momenten. Maar het blijft altijd "knagen" of het überhaupt mogelijk is.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Volgens mij is het is technisch wel mogelijk, maar de vraag is of je een orthopeed zult vinden die dit wil uitvoeren. Je loopt altijd een risico op complicaties met een operatie, maar een voet zit echt zó ingewikkeld in elkaar, met zoveel verschillende botjes, zenuwen, spieren en gewrichtjes, dat voetchirurgie an sich al een hele specialisatie is binnen de orthopedie. Alle kleine gewrichtjes binnenin de voet bewegen in relatie tot elkaar in een heel eigen patroon, en hierin opereren is echt enorm ingewikkeld, en heeft een groot complicatierisico. Voeten worden zwaar belast, dus de kans op blijvende pijn of loopproblemen is relatief groot.

Ik weet dat het lastig is hoor, ik had altijd 41/42 (nu orthopedische schoenen, om heel andere redenen), en na 42 lijkt er al helemaal niets te vinden te zijn in de damesschoenen. Maar heb je al eens gekeken in de gespecialiseerde zaken, die echt allerlei ook minder gebruikelijke maten hebben? Of zelfs semi-orthopedisch schoeisel? Ook maat 43 is er in damesschoenen, je vindt dan alleen geen geschikte schoen in elke schoenenzaak, maar zult meer zoekwerk nodig hebben om iets te vinden dat ze ook leuk vindt. Persoonlijk zou ik dat echter verkiezen ver boven een dergelijke operatie aan verder gezonde voeten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Fijn dat er iemand serieus antwoord geeft op de vraag, zonder oordeel te vellen. De vraag was uiteraard puur theoretisch bedoeld. Ik ben van mening dat het gelukkig gezonde voeten zijn die ons overal naartoe kunnen brengen. Bedankt in ieder geval om er even over mee te denken.

Andere antwoorden (1)

ja dat is mogelijk, je zou dit met een orthopeed kunnen bepraten, dan worden er botjes uit de tenen verwijderd...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding