Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn de opbrengsten van de ruimtevaart groter of kleiner dan de kosten? Dus is de ruimtevaart winstgevend of niet?

Het gaat hier om de opbrengsten en kosten in Nederland. En waarom is de ruimtevaart winstgevend of niet?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.3K
ronron1212
9 jaar geleden
kost alleen geld
Cryofiel
9 jaar geleden
Net als alle fundamentele onderzoeken kost het geld. Maar dat is alleen nu. De verwachting is dat dergelijke wetenschappelijke onderzoeken op den duur wel degelijk grote voordelen zullen brengen.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Zijn de bouw van de piramides ooit winst gevend geweest zijn de Griekse bouwwerken of de Bouw van de grote kathedralen direct winst gevend geweest , nee !! Maar dankzij de inspanningen en kennis van de mensen ver voor ons wonen we we nu in steden en in verwarmde en gekoelde huizen . En wat een inspiratie heeft het ons gegeven ? Er werd op het de top van kenne en kunne gewerkt van materiaal kennis organisatie kunde , wiskunde financiële planning enz . Dat heeft de mensheid verder gebracht . We moeten nou een maal prikkelende doelen hebben . Ja de ruimte vaart is een super plus anders had je nu geen computer , mobieltje , zonnen panelen , lichte materialen speciale kunststoffen je kan het zo gek niet bedenken of het komt direct of in direct voort uit de ruimte vaart . Ja het is duur extreem kostbaar dat moet ook goed beheerst gemanaged worden . Dan brengt het zeker z'n geld op de lange duur wel op . Het is nooit kosten dekkend te maken maar je moet je als samenleving wel iets inspirerend kunnen permitteren . Net als kunst of ? Het is niet altijd alleen maar rekenwerk . En mogelijk helpt het ons verder in het avontuur van het leven , Amen :) dit is natuurlijk een gedachte en geen absolute waarheid maar is dat niet het begin van alles . Ja het brengt ons winst .
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
@ronron12 Lever jij je computer, telefoon en tablet maar in. Zonder deze onderzoeken (in het verleden en nu) bestonden die spullen nu NIET.
ronron1212
9 jaar geleden
RonnieVie dat dat uitvindingen zijn ie door de ruimtevaart maar ook door militaire vindingen zijn gedaan wil nog niet zeggen dat de ruimte vaartwinst gevend is. Ik heb geen tablet wel al een pc van af 1982.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

er word heel veel geld uitgegeven, en natuurlijk zal dat teruggewonnen worden, maar dat zal niet snel gaan.
Als je bv. denk aan de onderzoeken die ze in de ruimte doen naar zwaartekracht.
Als je helemaal precies weet wat zwaartekracht is, kun je er ook achter komen wat anti-zwaartekracht is, en dan kun je vliegen!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Er wordt geen winst gemaakt op ruimtevaart. Het is echter ook niet de bedoeling om winst te maken door middel van ruimtevaart. De bedoeling is om erachter te komen of er meer op deze aardbol is en of wij ergens anders materialen kunnen delven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Eigenlijk zijn er drie antwoorden,

De vervoerder, degene die een raket met een sateliet of voorraden of mensen de ruimte inbrengt wordt betaald. Te verwachten is dan ook dat hierop geen verlies geleden wordt.

Onderzoek zoals in het ruimte station, hier worden onderzoeken gedaan en dat kost geld maar met de mogelijkheid dat er door uitvindingen, onderzoek enz over enige tijd geld vrdiend kan worden.

Dan heb je de ontdekkingen, die kosten veel geld, zullen nooit winstgevend blijken maar bevredigd de honger van, bijv, hoe is iets ontstaan enz enz.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Aanvulling : er is ook de economie van de satellieten.
Ook hier twee soorten :
De eerste zijn commerciële satellieten. Hun opbrengst is groter dan de kost. Voorbeelden zijn communicatie- en beeldsatellieten. Communicatiesatellieten worden verhuurd aan tv- en telefoonnetwerken. De beelden van beeldsatellieten worden verkocht aan allerhande bedrijven en nationale of private weersdiensten.

De tweede zijn niet-commerciële satellieten. Voorbeelden zijn satellieten voor onderzoek of militaire satellieten. Hier is er geen sprake van (rechtstreekse) opbrengsten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding