Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het al bekend of er op de maan europa van de planeet jupiter leven onder de methaanoceanen is?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Nee, dat is nog niet bekend.

Na de Voyager- en Galileo-missies naar Jupiter, bleek dat Europa bedekt is met een dikke laag ijs, die enkele kilometers dik kan zijn. Uit verschillende aanwijzingen blijkt echter dat er onder deze ijslaag misschien vloeibaar water of warme modder kan voorkomen.

Er zijn door de Galileo ook verschillende foto's genomen die wijzen op scheuren en zwakke plekken in het ijs wat er op duidt dat het oppervlak nog altijd in beweging is.
Als er onder het ijs inderdaad nog geologische activiteit aanwezig is, kan er theoretisch zelfs leven voorkomen. De dikke ijslaag beschermt alles tegen de stralingsgordels van Jupiter, de warmtebronnen zorgen ervoor dat leven kan bestaan zonder de aanwezigheid van zonlicht.

De NASA heeft plannen om een verkenner naar Europa te sturen, de JIMO of Jupiter Icy Moon Orbiter. Die moet proberen een tunnel door het ijs te boren. Door bezuinigingen staat deze missie echter op losse schroeven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat zou wat zijn he... Houden we toch nog wat over om over te dromen!
Er is buiten de Aarde nog nergens 'leven' bevestigd.
In ons zonnestelsel maken enkele manen van Saturnus en Jupiter , samen met Mars de grootste kans.
Europa heeft mogelijk vloeibaar water onder een dikke ijslaag . Aan oppervlakte is een kleine hoeveelheid zuurstofverbinding aangetroffen.
Als alles goed gaat zal de Nasa tegen ongeveer 2020 een sonde naar Europa sturen.
Men is momenteel aan het experimenteren ...hoe men door een kilometers dikke ijswand kan geraken

Toegevoegd na 21 minuten:
Het zou ook niet over een methaanoceaan gaan , maar over vloeibaar water.
De methaanoceanen en methaanegen zijn er waarschijnlijk op Titan , een grote maan van Saturnus : ook een kanshebber op leven en tevens een maan die enorm op de Aarde lijkt

Toegevoegd na 27 minuten:
Boven : oppervlakte Europa met ijs
Onder : Titan met vloeibaar methaan
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
nee, dit is nog niet bekend aangezien nog nergens buiten de Aarde leven is gevonden, nasa is wel al programma's aan het bedenken om door de dikke ijskap te komen zo is er bijvoorbeeld een idee om een kernreactor in een kogelvormige satelliet door de ijslaag heen te laten smelten en in het centrum van europa (wat bestaat uit water) een sonde te plaatsen die informatie verzameld en op zoek gaat naar (micro)organismen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding