Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom krijgen vrouwen op latere leeftijd meer haargroei in het gezicht?

Ik weet wel dat het een gevolg is van veranderende hormonen, maar ik vraag me af wat moeder natuur daarmee voor had. Er moet een reden voor zijn (geweest).

13 jaar geleden
in: Biologie
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

In de overgang vermindert de aanmaak van vrouwelijke hormonen (oestrogenen), maar niet de hoeveelheid (mannelijk) testosteron, vandaar meer haargroei in het gezicht. Ik denk, dat moeder natuur daar verder geen bedoeling mee heeft gehad.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De natuur doet überhaupt niet aan redenen.

Er is wel een verklaring waarom onze hormonen een beetje wonky worden. We zijn van nature geëvolueerd tot wezens die een jaar of veertig worden. Als ze geluk hebben. In (op evolutionaire schaal) relatief korte tijd hebben we dat enorm weten te rekken. Wat voorheen niet nodig was, namelijk je nog kunnen voortplanten na een leeftijd waarop je naar alle waarschijnlijkheid al dood zou zijn, is nu iets dat opvalt.

Daarom raken we in de overgang, met alle hormonale gevolgen van dien. En daarom, om maar iets heel anders te noemen, krijgen we staar. Er heeft nooit een evolutionair voordeel in gezeten om na een bepaalde leeftijd nog kinderen te kunnen baren of goed te kunnen zien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding