Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waaom probeert een hond (soms) iets (doods) te begraven?

Ik maakte het mee dat een hond wel een uur lang bleef graven in standzand en er een vrijwel dode vis in iet cvallen, weer eruit haalde, weer opnieuw... enz.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Biologie
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Je hond probeert dan een voorraad aan te leggen voor slechtere tijden, wanneer er minder voedsel te vinden is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Wilde honden en wolven begraven overgebleven stukken van hun gedode prooi. Zo blijven de overgebleven kadaverdelen veilig voor aaseters en beschermd tegen vliegen en maden. Als de honger terugkeert, en de rust en veiligheid om te eten, wordt het voedsel weer opgegraven, flink geschud om de aarde eraf te krijgen en verder opgegeten. Onze honden hebben vaak eerder te veel dan te weinig eten. Ze hebben dus soms geen echte trek en verstoppen dan een bot tot later. Juist een bot roept de neiging tot begraven op, omdat botten moeilijk in één keer zijn op te eten. Honden onthouden dat ze hun bot hebben begraven, vaak weten ze precies waar het moet liggen. Zo niet, dan zorgt een bezoek aan de tuin voor het opfrissen van zijn geheugen. Even graven, schudden en de pret kan beginnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Behalve bewaren heeft begraven nog een functie, namelijk vertering/fermentatie. Honden vinden vlees dat al wat vergaan is vaak lekkerder, en het is makkelijker te verteren voor ze. Zeker met harde botten of stugge vleesstukken is dit een voordeel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dit noemen ze het afsterven van het vlees.
Wij mensen kennen dit ook. Het eten van vers gedood vlees is niet echt lekker en het is vrijwel onmogelijk om een goede bereiding te hebben.
Daarom zegt men dat wild moet rotten alvorens het geschikt is. Daarom hangt men dit vlees voor enkele dagen op een koele plaatst. Het vlees begint dan te ontbinden f te fermenteren. Daarna is het vlees geschikt om te bereiden en te eten.
Probeer maar eens een pas geslachte kip te bereiden. Na 5 uur op het vuur heb je nog altijd een rubberen massa.
Bij dieren heeft het verschillende functies.
In eerste instantie zullen ze van honger een deel of alles opeten. Als er eten over is zullen ze het begraven voor later en ter bescherming tegen andere geïnteresseerde
Een reserve aanleggen.
Beschermen tegen de warmte.
En het vlees zal beter zijn om op te eten.
Natuurlijk doen zij dit niet bewust. De evolutie heeft geleerd dat dit de beste methode is, waardoor de overleverings kansen vergroten.
Als wij dit zouden doen dan zouden we er behoorlijk ziek van worden, omdat ons afweersysteem daar niet meer aan aangepast is, door onze steriele leefomgeving.
Terwijl dit bij dieren nog wel op volle toeren draait.
Robby BB
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding