Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke dieren behoren tot dezelfde afdeling (gewervelde) en klasse (zoogdieren) als het paard ?

ook dit moet mijn dochter weten voor haar werkstuk en aangezien ik niets van paarden weet vraag ik jullie om hulp

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Biologie
2.5K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
'Ook dit moet mijn dochter weten voor haar werkstuk'. Toe maar. Kun je niet beter wat tijd besteden aan het haar leren hoe ze ZELF antwoord op haar vragen vindt?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Je dochter leert er niets van, als jij of wij haar huiswerk doen, laat haar dit zelf doen, dat hoort ook bij de opvoeding, trainen op zelfstandig werken en doorzetten.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
mijn dochter zit pas in groep 5
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Als de juf of meester van je dochter haar een opdracht geeft moet ze een werkstuk maken op haar eigen niveau. Je helpt haar niet door haar werkstuk voor haar te maken, dan is het namelijk niet haar werkstuk maar het jouwe. Nu denk je misschien - stelletje bemoeials op GV, geef gewoon antwoord - maar denk eens even door op wat je nu aan het doen bent.
Door haar huiswerk voor haar te maken gaat ze er vanuit dat als ze iets zelf niet kan, jij het wel voor haar oplost. Nu is dat niet zo heel vreselijk om een keertje te doen, maar als ze dat gewoon gaat vinden kom je in een systeem terecht waarin zij niet meer zonder jouw werk kan en gaat ze een keer gruwelijk onderuit. En dat helpt haar dus niet. Je helpt haar wel door haar te leren haar informatie te zoeken. Als je erbij zit (met je handen op je rug, bij wijze van spreken) merk je vanzelf of ze handig is met een website of een boek, of ze het alfabet voldoende onder de knie heeft om zelfstandig in een register te zoeken, of ze systematisch te werk gaat in een website. En mocht ze moeite hebben met zoiets, DAN is het jouw beurt: je helpt haar de lacune in haar kennis en kunde te vullen opdat ze het een volgende keer wel zelf kan.
Los van dit kennisaspect heb je ook nog de kwestie van het zelfvertrouwen. Als ze nu een werkstuk maakt, haar best doet, goed zoekt en schrijft en nadenkt en jouw hulp alleen krijgt om haar op weg te helpen, dan kan ze tevreden zijn met wat ze heeft gedaan en erop vertrouwen dat ze een huiswerkopdracht goed kan vervullen. Of de juf of meester haar haar nu een laag of een hoog cijfer geeft, ze heeft het zelf gedaan. Als jij haar werkstuk voor haar maakt, kan ze geen zelfvertrouwen opbouwen, hoe hoog het cijfer ook is dat ze ervoor krijgt. Er zijn fundamentele grenzen vervaagd. In het begin weet ze dat misschien nog wel, maar hoe vaker dat gebeurt, hoe meer ze verwijderd raakt van de kern en dat is dat ze zelf goed genoeg is om een huiswerkopdracht te vervullen.
Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

O.a. : Ezel, muildier, zebra, en nog een paar exotische:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Onevenhoevigen#Familie_Paardachtigen_.28Equidae.29
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Tot de zoogdieren horen ook dieren zoals walvissen, vleermuizen, en mensen ;-)
De hoefachtige.
Robby BB
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding