Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe ontstaan zeldzame ziekten?

Soms hoor ik het wel eens op het nieuws, dat iemand een bepaalde ziekte heeft die maar bijvoorbeeld 23 mensen op de hele wereld hebben. Maar hoe kan het eigenlijk dat zij die ziekte hebben opgelopen? Zijn de ouders drager van de ziekte of is het gewoon aan komen waaien?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Biologie
636
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ah ik snap waar je op doelt, je zou verwachten dat een zeldzame ziekte beperkt blijft tot bijvoorbeeld een familie, niet dat het hier opduikt en ergens in Zuid-Amerika, zoiets?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ziek worden kan op veel verschillende manieren. Je kan het idd dat je het via je ouders krijgt, maar ook kan je ziek worden door een virus of bacterie. Of door een ' fout' in het lichaam, door slechte leefgewoonten of -omstandigheden.
Er zijn ook ziekten waarvan men nog helemaal niet weet waardoor ze ontstaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Meestal is er sprake van een zeldzame mutatie bij een persoon, daarnaast kan het voorkomen dat ouders drager zijn van een zeldzame mutatie en de combinatie leidt tot de ziekte
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding