Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe lang duurt het voordat cafeïne werkt?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Biologie
31.1K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Moeite met wakker worden?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (7)

Koffie is populair, omdat het instant-energie geeft, de slaap verdrijft en spraakzaam maakt.
Het verschil in onze stemming voor en na een bakje koffie is duidelijk waarneembaar. Onmiddelijk nadat het kopje is leeggedronken, leeft de gebruiker op. Als er anderen aanwezig zijn ontstaat er meteen een conversatie. Het werkzame bestanddeel in de koffieboon, cafeïne, komt ook in andere stoffen voor, bijvoorbeeld chocolade en thee. Een kopje koffie bevat gemiddeld 120 mg cafeïne, een kop thee 80. Koffie kan verrukkelijk smaken, maar ook de geur van verse koffie is heerlijk en stimulerend.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bij mij merk ik dat het vrijwel gelijk werkt, ik voel me duidelijker wakkerder en alerter al weet ik niet zeker of dit ook grotendeels psychisch is.

Je kent die uitdrukking wel, ik moet echt koffie hebben anders ben ik geen cent waard.......
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als ik s,morgens opsta is het erste wat ik doe een kop koffie drinken en ik moet zeggen dat werkt gelijk je voelt het gewoon,binnen 10 minuten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Op basis van mijn eigen ervaring met cafeïne:
Red Bull van 0,33 L op een lange rit begint te werken na zo'n 30 minuten (of dit dan aan het 2e blikje ligt weet ik niet).

Ik denk ook dat cafeïne beter aanslaat bij mensen die het weinig nuttigen dan bij mensen die het dagelijks gebruiken, dit komt doordat het lichaam dat niet gewend is.

Achtergrond informatie:
- koffie drink ik niet
- Cola drink ik gemiddeld 1 fles per 2 maanden
- Energiedrankjes drink ik gemiddeld 1 blikje per maand
- Chocola eet ik nauwelijks, 1 reep per 3 maanden.

Toegevoegd na 2 uur:
Xinix gaf aan dat het hier om een vorm van drugs gaat, ik stond hier eigenlijk sceptisch tegenover, maar hij heeft wellicht wel gelijk dat het een drug is.
Om mijn antwoord bij staan zal ik een link hier even bij plaatsen, aangezien het hier om het Tirmbos instituut gaat vertrouw ik deze informatie.

* Verslavend? Lichamelijk gering, geestelijk niet problematisch.
* Steeds meer nodig voor zelfde effect? Ja.
* Effecten korte termijn: Concentratie neemt toe, vermoeidheid wordt onderdrukt.
* Gevolgen lange termijn: Bij grote hoeveelheden: slapeloosheid, rusteloosheid, risico van aantasting van hart- en bloedvaten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Caffeïne is een drug die zeer snel werkt, net zo snel als Nicotine en die twee drugs zijn de twee snelste in de normale wereld van het huishouden...

Het is secondenwerk of minder na het toedienen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Cafeïnehoudende dranken stimuleren het spijsverteringsstelsel, wat bij vele personen de stoelgang in makkelijkere banen leidt. Een consumptie van minimaal drie koppen koffie en/of thee per dag gaat gepaard met 45 procent minder kans op diabetes type 2. Er is medisch gezien geen enkel verband tussen cafeïne en hart- en vaatziekten. Bij het drinken ervan gaat je adrenalinepeil wel omhoog, wat een stijgende bloeddruk en versnelde hartslag kan veroorzaken. Deze stimulerende werking is pas na zo'n 30 tot 45 minuten merkbaar, wanneer cafeïne in je bloed wordt opgenomen. Deze energieboost gaat vanzelf weer weg. Hoe lang die duurt, hangt van persoon tot persoon af. Gemiddeld duurt die drie uur, met een piek anderhalf uur na inname. Cafeïne stapelt zich niet op in het lichaam, omdat het snel wordt gemetaboliseerd en uitgescheiden.' Niet onbelangrijk detail: bij verstokte rokers heeft cafeïne een mindere impact, omdat nicotine de werkingstijd van de stof halveert.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
"Ongeveer 30 tot 45 minuten na inname begint de stimulerende werking van cafeïne zijn werk te doen. De duur van de werking kan behoorlijk variëren, maar is gemiddeld 3 uur. Bent u een fervent roker, dan heeft u minder lang profijt: de nicotine halveert de tijd van de werking van cafeïne."
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding