Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat hebben naaldbomen met bio indicatoren te maken=

ik zou graag meer uitleg willen hebben over de naaldbomen ( dennen en sparren ) en wat die te maken hebben met bio indicatoren, en hoe ze worden beïnvloed etc.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Biologie
751

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Als de naalden uitvallen is er iets niet goed met de lucht of de regen, als de naalden mooi groen zijn is er niks aan de hand. Bomen worden beïnvloed door de grond, lucht en het water dat ze krijgen (bijv. zure regen, verontreinigde grond of slechte gassen in de lucht).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
indicatoren zijn "dingen" waar je iets mee kunt meten.
De meeste maken we zelf, er zijn bijv kleurindicatoren waarmee je kunt meten of het water in je aquarium nog goed is, je hangt er een strookje in en vergelijkt daarna de kleur met de voorbeelden op het buisje.

we spreken over bio indicatoren als we een levend organisme gebruiken om iets te meten.

naaldbomen zijn bijv gevoelig voor zure regen, wil je dat "gewoon"meten zul je allerlei ingewikkelde luchtmonsters moeten nemen, op verschillende tijden en die in het laboratorium laten analyseren.

Als je in een gebied naar de naaldbomen kijkt krijg je door de kleur en groei van deze bomen ook een beeld (indicatie) van hoe de lucht en bodem eraan toe zijn.
(Lees meer...)
amigo
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding