Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Vraag voor mensen met een omafiets.

Waar niet je op letten bij het kopen van een omafiets, wat is het eerste dat stukgaat, welk merk heb jij, en gaat de fiets snel kapot?
En nog andere tips als je er een gaat kopen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Fietsen
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ik heb een fiets van halfords van ongeveer 200euro. Het is geen bekend merk, weet ook zo niet precies hoe hij heet. Iets met "royal". Maargoed, ik heb dus een standaard die je in moet klappen achter op je fiets, zo'n oud standaard. Daar was binnen een dag het nopje al van verdwenen waardoor mijn fiets niet meer stabiel staat. Hij is 2x gevallen. Ik heb 2 gaten in mijn zadel. Mijn koplamp was op batterijen, en ging binnen 3maanden kapot. Ik heb een kettingkast die dicht zit met een soort stof. Daar ging zo de trapper van de fiets naast mij doorheen en is dus ook niet heel stevig. Verder wat een heel bekend probleem is, is de vering onder het zadel. Deze zakt nog wel eens door de ring heen waardoor je zadel scheef zit, dit krijg je ook niet meer recht zonder hulp van een fietsenmaker. Ik vond dat ik een miskoop had gemaakt, maar na al deze dingen fietst hij nog steeds heerlijk. En ja, voor dat geld kan je ook niet veel meer verwachten denk ik dan altijd. Ik zou de volgende keer dus kijken naar een omafiets in een hogere prijsklasse met een normaal standaard. en vraag altijd naar de garantie en verzekering. Wat er onder valt, want mijn lamp werd bijvoorbeeld niet vergoed terwijl dat wel een technische fout was. :) laat je dus niet wijs maken dat een fiets van 200euro ook een goede kwaliteit heeft, echt niet waar ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Wat ik iig weet met deze fietsen maar tevens gaat dat meestal voor alles op: goedkoop is duurkoop.
Heb vroeger een omafiets gekocht voor mn vrouw koste net geen 200 euro maar dan fiets je er ook net geen 200 dagen op.
kijk gewoon naar wat voor frame is het is het stevig en zijn de crank en andere draaiende delen van een goed merk dat scheelt een hoop.
succes met de zoektocht.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb er 1 maar wel van het goedkoopste merk. Je moet op de dingen letten waar je met een andere fiets ook op moet letten , niks bijzonders. Misschien ff kijken of het stuur roest vrij is.
Een heel goed merk is Old Dutch. Succes !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb er eentje van aldo, rijdt.heel goed! Het eerste wat stuk ging bij mij waren de lampen. En de assen zijn aardig verroest, maar als je je fiets in een schuur zet gebeurt dat waarschijnlijk niet. (mijn fiets staat altijd buiten, ook als het hard regent). In het algemeen gaat hij niet snel kapot.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb een panterprint omafiets van Ferwerda (zo heet die fietsenwinkel) ik heb hem nu een paar maand en is nog steeds prima.
Mn zus heeft er ook 1 gekocht in dezelfde week als ik bij dezelfde fietsenwinkel, alleen die van haar;
1. Piept en kraakt helemaal
2. Standaart doet het niet meer goed
3. Lamp zakt steeds naar beneden
4. Verf valt eraf
5. Zadel zit scheef

Dus het verschilt per fiets hoe snel die kapot gaat
Ik zou zeggen:
Koop 1 die je mooi vind, je kan nooit weten wanneer die stuk gaat.
Van welk (top)merk het ook is
Je weet het niet, koop een die je mooi vind en doe er een beetje voorzichtig mee, dan zit het wel snor haha!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ik heb Rivell, goede bak/omafiets voor €350,- Het enige probleem is dat er wat schroefjes losser en losser gingen zitten, daardoor hoor je irritante geluiden als je fiets. Ik heb het opgelost door gewoon om het half jaar bij te schroeven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb een Old dutch (is van Batavus dacht ik) en heb 0 problemen de fiets heb ik al minstens 5 jaar. Je betaald misschien wel meer in de aanschaf waarde maar dit is het dubbel en dwars waard!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding