Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zes versnellingen

Ik rij tijdelijk in een Mercedes Vito. Deze heeft 6 versnellingen. Ik heb nog nooit in een auto met 6 versnellingen gereden.
Wanneer schakel je naar de 6de en wanneer schakel je terug naar de 5de of 4de?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Auto's
2.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat ligt er aan of het een benzine of diesel auto is. Maar het principe is hetzelfde als bij een 5-bak, je kan nogsteeds schakelen bij hetzelfde aantal toeren. Bij een diesel dus tussen de 2000 en 2500 en bij een benzine tussen de 2500 en 3000.

Als je een tijd lang met constante snelheid rijdt kan je ookal wat eerder opschakelen naar een hogere versnelling voor wat minder verbruik. Voorbeeld: Ik rij in het buitengebied waar ik 80 mag in zijn 6, maar als ik op een autoweg constant 80 rij ga ik meestal naar zijn 6. Moet ik dan inhalen of vaart maken, even terug naar de 5.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Als je kilometertje of 100 constant rijdt kan je al naar je 6. Als je daarna verder door wilt trekken kan dat in zijn 6 maar duurt langer, je kan dan ook terug schakelen.
Ook een goed hulpmiddel is je toerenteller in de gaten houden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat verandert toch niet omdat het meer versnelling zijn geworden. Luister naar de motor en hoor het geluid en schakel om een rustige motor te houden. Waarschijnlijk zal hij met 120 nog steeds onder de 3000 toeren maken in zijn zes
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Je hoort het aan het toerental van de motor, als ik bv in zijn 3 rijd dan hoor ik op een gegeven moment dat ik moet overschakelen, zo' overspannen geluid....terug schakelen is geleidelijk aan het beste, want anders gaat het zo stotterend.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding