Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een teek laat zich vallen. Toevallig of geplande val?

De teek valt vaak uit een boom op voorbijgangers.
Een toevallige val? Zou het vanuit de struiken een
sprong kunnen zijn?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Wonen
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Teken vallen niet uit bomen

Een teek blijft gewoonlijk lager dan een meter boven de grond en kan niet springen of vliegen. Dat een teek zich uit een boom laat vallen als een gastheer langskomt, is waarschijnlijk een misvatting.

Een teek zou wel op het hoofd kunnen komen als men voor een laaghangende tak moet bukken, of als men bijv. een voetbal uit struiken of lang gras oppakt. Ook kan een teek die lager op het lichaam terecht is gekomen, omhoog klimmen naar het hoofd. Een pet maakt het voor teken dan moeilijker om in het haar terecht te komen of op de huid eronder.

Voor kinderen geldt het advies om een pet te dragen des te meer, vanwege hun kleinere lengte en speelse gedrag, zoals van de paden afgaan. Kinderen hebben vaker dan volwassenen een tekenbeet op het hoofd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Een teek neemt waar dat er iemand (mens of dier) langskomt, en daarom laat hij zich vallen. Dat kan je een sprong noemen of een val, in ieder geval is het niet toevallig maar gepland.
(Lees meer...)
itsme
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding