Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik ben 18 en uitwonend mag mijn school zonder mijn toestemming contact opnemen met mijn ouders?

Vanwege mijn afwezigheid ( door privé omstandigheden) is er zonder toestemming contact opgenomen met mijn ouders. Zoals ik de vraag beschreven staat ben ik 18 en uitwonend. Al jaren is de relatie tussen mij en mijn ouders erg onstabiel waarvan school op de hoogte is. Mogen zij zonder mijn toestemming contact opnemen met mijn ouders?

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
1.8K
bamibal
2 jaar geleden
Contact opnemen mag. Ze mogen alleen niet zomaar informatie over jou verstrekken. Het hangt er dus vanaf wat er in het contact besproken is.
MarBet
2 jaar geleden
Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Als jij afwezig bent, de school weet niet waarom en ze kunnen jou niet bereiken, dan vind ik het niet zo gek dat ze contact opnemen met de ouders, blijkbaar heb je de gegevens van je ouders wel ergens ingevuld bij je aanmelding.
Ze mogen niet zomaar informatie delen, maar als er zorgen zijn brengt dat de school soms in lastige dilemma's. Ik bedoel maar te zeggen: ga niet meteen uit van het verkeerde en probeer samen tot goede afspraken te komen. Uiteindelijk hebben jij en school hetzelfde doel: dat jij met een mooi diploma op zak de school kan verlaten.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee, dat mag niet. Tenzij jij hiervoor toestemming hebt gegeven.
Door bijvoorbeeld in te stemmen met het schoolreglement waarin dit zou staan.
(Lees meer...)
SimonV
2 jaar geleden
tinus1969
2 jaar geleden
En zo'n toestemming is mss wel niet rechtsgeldig.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding