Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (6)

Wiskunde B is de tegenhanger van wiskunde a. Wiskunde a is vooral veel kansberekening en statistiek.

Wiskunde B is vooral veel algabra, ruimtelijke berekeningen, zoals hoe je bollen door vlakken laat snijden en daar de oppervlaktes van berekenen, grafieken leren uitrekenen en tekenen van bv een vergelijkis als x^3+2x = 3. Dat soort dingen. 'technische wiskunde'
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Wiskunde B is wat meer theoretisch dan wiskunde A, waar het meer om de toepassing in het dagelijks leven gaat. Bij wiskunde B kun je vragen krijgen in de trant van "hoe groot is de oppervlakte onder deze grafiek", terwijl wiskunde A vragen behandelt als "hoe veel geld heb je als je 100 euro 5 jaar vast zet tegen 3% rente".

Er is natuurlijk ook veel overlap. Algebra hoort er altijd bij, differentieren ook wel. Maar integralen en reeks ontwikkelingen en dat soort dingen, dat is meer het hard-core wiskunde B werk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit staat op wikipedia:

Bij wiskunde A lag de nadruk meer op toepassingen in sociale wetenschappen, zoals statistische verwerking, bij wiskunde B op toepassing in exacte wetenschappen.

Leerlingen uit de profielen Natuur en Gezondheid en Economie en Maatschappij kunnen kiezen tussen wiskunde A en wiskunde B, voor leerlingen uit het profiel Natuur en Techniek is wiskunde B verplicht.

Toegevoegd na 3 minuten:
In de tweede bron staat een overzicht van de kennis en vaardigheden voor wiskunde B.
Een selectie:
- Functies en grafieken
- Differentiaalrekening- en integraalrekening
- Goniometrische functies
- Voortgezette meetkunde
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Algebra, algebra en nog eens algebra!!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je moet kiezen tussen wiskunde a,b of c vraag dan aan je decaan of wiskundeleraar het verschil en wat bij je past, je wiskunde leraar weet welk niveau je aan kan en ook of je dus wiskunde b aankan.

Toegevoegd na 5 minuten:
zoals al gezegd wiskunde b is meer de wiskunde in de techniek, en wiskunde a in de economie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
What is in a name. De naam Wiskunde A of B of C of I of II of IIIA, dat zijn allemaal namen voor een bepaald pakket Wiskunde. Je kunt niet zeggen wat het is of je moet de bijbehorende opleiding vermelden. Ook in de tijd kan dit veranderen. Je school zal aangeven welke onderdelen van de wiskunde in een bepaald pakket zitten dat ze A of B noemen en voor welke vervolgopleiding je dit nodig hebt. E
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding