Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je je theorie-examen hebt gehaald, hoe lang mag je dan uiterlijk wachten voordat je praktijk-examen doet?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Vervoer
4.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

geldigheid van het theoriecertificaat rijbewijs B wordt verlengd van 12 naar 18 maanden zodra de proef Begeleid Rijden van start gaat. Dat schrijft minister Camiel Eurlings (CDA) aan de Tweede Kamer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Er is sprake is van een zogenaamde ‘gedoogsituatie’. Wettelijk gezien zijn pas vanaf 1 november 2011 alle theoriecertificaten voor de auto, motor en bromfiets 1,5 jaar geldig. Dat geldt ook voor de certificaten die voor die datum zijn afgegeven, zo laat het CBR zojuist weten.

Met de gedoogsituatie wordt voorkomen dat een kandidaat op 31 oktober geen praktijkexamen mag doen omdat zijn theoriecertificaat tussen de een en anderhalf jaar oud is, terwijl een andere kandidaat met eenzelfde theoriecertificaat een dag later wel wordt toegelaten tot het praktijkexamen.

Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving heeft het CBR besloten om in de periode van 13 oktober (datum bekendmaking nieuwe regelgeving) tot 1 november praktijkexamenkandidaten toe te laten met een theoriecertificaat dat tussen de 1 en 1,5 jaar oud is.

dus 1,5 jaar
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dat is tegenwoordig 1,5 jaar geldig voor autorijden. Het was vroeger slechts 1 jaar maar theorie is veel goedkoper geworden en ook nog langer geldig.
(ik neem aan dat je het over rijbewijs B hebt)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Hou er wel rekening mee dat de wachttijd bij het CBR gemiddeld 6-7 weken is, dus als je ook tot het laatst wacht met je rijlessen, of een spoedcursus neemt, plan het dan op tijd!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding