Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan iemand mij meer vertellen over een roadtrip in afrika?

Ik ben van plan om samen met mijn vrienden 4 maanden lang een road trip door afrika te doen, alleen heb ik een Paar vragen. Kan je je auto het best daar kopen of in NL (wil hem houden na road trip, voorkeur is VW t2) en wat voor auto moet je hebben een jeep, pickup of een busje.(3 vrienden) en welk deel van afrika is het leukst/veiligst?(we rijden het liefst langs de kust) (ik heb zowiezo 4000 voor auto is dat genoeg??)

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Vakantie
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je kan het beste daar een auto kopen / huren en deze niet meenemen naar nederland. De regels voor import zijn vrij streng, en je krijgt niet zomaar elke auto het land binnen. Een auto uit Nederland daarheen rijden is zonde van de kilometers & je hebt een enorm bord met 'besteel mij' bij je.

Als je echt afstanden wilt rijden kan je het beste een 4WD nemen. Ik heb voor werk in savannes van oost en zuid afrika altijd toyota hylux gereden. Deze zijn er ook met een camping opbouw. Zijn oerdegelijk en er zijn veel reserve onderdelen beschikbaar.

Grote delen van Afrika zijn mooi en redelijk veilig. Het is vooral afhankelijk van wat je wilt doen en zien. Puur langs de kust rijden.. Zuid Africa is veilig; Maar ook de kust van Kenya is geweldig. De westkust (Ghana, Benin, Togo) zijn ook de moeite waard. Maar alles heeft zijn eigen sfeer. Bedenk eerst wat je wilt zien. Dan de locatie,
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Neem eens wat tijd om verhalen te lezen op www.theafricatravelblog.com
Blogs van mensen met dezelfde plannen, de meest fantastische locaties, tips en tricks en links naar andere interessante gerelateerde sites.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Hoi Rutger
Leuk dat je door Afrika gaat toeren. Welke landen ga je bezoeken? Mocht je naar Zuid-Afrika gaan (zeer aan te raden en super om met n eigen auto te doen) kijk dan eens op deze facebookpagina: https://www.facebook.com/mijnzuidafrikareis?ref=ts. Veel reizigers delen er hun ervaringen, erg handig voor praktische tips en inspiratie! En nog een link voor de zgn Garden Route.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Kijk eens op de volgende site. !0 landen (Afrika) in 70 dagen en nog een wereldrecord op de koop toe.
Ik heb zeer veel respect voor deze knaap, maar zijn film geeft een heel goed beeld van de landen waar je doorheen komt. Als je Engels leest, moet je ook de tekst nog even meenemen.

http://www.11000km.nl/

http://community.guinnessworldrecords.com/_My-Story-Robert-Knol-record-breaking-cyclist/blog/4846737/7691.html
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding