Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is er gebeurt met al die duitse wapens van de tweede wereld oorlog? Al die mp40's en kar98k's? Zijn niet zomaar weggegooid toch?

None

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Overig
4.7K
Amadea
12 jaar geleden
Hopelijk zijn ze allemaal omgesmeed tot ploegscharen! (Micha 4:3 : Dan zullen zij hun zwaarden tot ploegscharen omsmeden en hun speren tot snoeimessen; geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen, en zij zullen de oorlog niet meer leren).
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Goede vraag!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Word omgesmolten of doorverkocht, kijk eens de film lord of war ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Museums ook denk ik
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Via twee wegen zijn de meeste Duitse WOII surplus wapens afgevoerd
1- Naar Rusland
2- Via Engeland, Frankrijk en USA

Beide kampen hebben de wapenbuit op kwaliteit beoordeeld, waarbij het afgekeurde wapentuig is omgesmolten. Het bruikbare deel werd opgeslagen.
Zowel vanuit Russische depots alswel vanuit de westerse depots heeft men wapens verkocht aan "bevriende naties" De Russen hebben bv aan Vietnam Duitse surplus geleverd en Engeland heeft surplus naar de nieuwe staat Israel verkocht.

De Amerikaan Sam Cummings heeft in dienst van de USA vrachtwagens vol wapentuig zomaar gratis van de Duitse straat opgeraapt en opgeslagen in door hem prive gehuurde loodsen (eerst in Duitsland zelf, later in Birmingham - Engeland - en de USA) Sam heeft Cummings Interarms opgericht en groeide uit tot de grootste particuliere wapenhandelaar van na de oorlog. Sam heeft in zijn collectie duizenden verzamelwaardige Luger pistolen.
Sam heet ook vele K98's omgebouwd tot jachtgeweer waarbij hij de militaire kolven verving door civiele kolven waarvan het voorhout doorliep tot aan het eind van de loopmonding van deze buksen. Interarms heeft met toestemming van de CIA heel veel Duits materiaal verkocht. Interarms is thans zeker nog niet uitverkocht.
(Door sales Armarin)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding