Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat kun je doen tegen onregelmatige hartkloppingen (die ontstaan dmv stress en hyperventilatie)?

None

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
574
Cryofiel
13 jaar geleden
Waarschijnlijk niet het antwoord dat je wilt horen - maar wat dacht je van het wegnemen van de oorzaak? Als dat niet lukt, of als je verwacht dat je ook later af en toe in stressvolle situaties zult komen: dan moet je iets aan jouw reactie doen. Hyperventilatie is jouw persoonlijke reactie op stress, de hartkloppingen horen daarbij. Overweeg eens een psychologische behandeling, of CGT, om te leren anders/beter te reageren wanneer je weer met stress te maken krijgt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ga naar een dokter en laat het onderzoeken
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ja idd, laten onderzoeken! Misschien komt t helemaal niet door stress, tegenwoordig gooien artsen de oorzaken alleen maar op STRESS

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ontspanningsoefeningen en langs de dokter
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
helaas niet zo veel....
Chronische hyperventilatie wordt onder meer gekenmerkt door een te lage zuurgraad van het bloed. Spieren compenseren dat door de productie van melkzuur wat leidt tot momenten van kortsluiting in de spieren. Die kunnen als gevolg daarvan gaan trekken (trillende wenkbrauw) of pijn doen. Aangezien ook het hart een spier is, ontstaan door melkzuurafzetting vergelijkbare problemen als bij ‘normale’ spieren. Denk daarbij aan hartkloppingen en overslagen.

Op het moment dat u een aanval heeft van hartkloppingen kunt u zelf niet veel doen. U kunt het beste proberen niet in paniek te raken en u juist te ontspannen. Stop even met waar u mee bezig bent en haal een aantal keer diep adem. Daarnaast kan het een goed idee zijn om eens even op te staan en een korte wandeling te maken. Uiteraard zijn er wel een aantal bruikbare voedingsadviezen die structureel iets aan uw klachten kunnen verbeteren.

er zijn wel do's and don'ts wat betreft de voedingsmiddelen. deze en meer informatie kan je vinden op de site (zie bron)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Thanks
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
graag gedaan, en succes natuurlijk!
:)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding