Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat bezielt iemand om zich aan te sluiten bij een FLDS sekte en wat betekend hun haardracht?

ik ben OPRAH aan het kijken (yeah i know, shoot me..ik ga zo naar bed maar zapte erlangs;-)..) maar waarom zou je er voor kiezen om je aan te sluiten bij zo een sekte en ervoor te kiezen om je te laten uithuwelijken op je 14e?..waarom LATEN mensen zich hersenspoelen..?ik ben ook geintersseerd naar hun opvallende en typische haardracht..wat houdt deze haardracht in?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Overig
2.2K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
zender?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
rtl 8..al afgelopen

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

God of Allah laat zich op Aarde niet zien of kan zich niet laten zien. Omdat er mensen zijn die graag houvast in 't leven willen zoeken en omdat God/Allah niet fysiek te zien is en een sekte(leider) wel, is 't niet vreemd dat een paar van de 7 miljard mensen op deze aardbol achter zo'n secte aanlopen.
Op je 14e trouwen is trouwens niet eens zo uitzonderlijk... Er zijn meerdere culturen/vokeren waar zulks veel voorkomt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

De Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints is een Mormoonse fundamentalistische sekte.
Het antwoord op je eerste vraag is: hersenspoeling.
Niet ongebruikelijk bij sekten.
Over de haardracht: Omdat deze sekte zich volledig isoleert van de maatschappij, kleden de leden zich in alle opzichten als begin vorige eeuw. Ze zijn daar blijven 'steken'. Dat geldt dus ook voor de haardracht.

Toegevoegd op 13-06-2009 00:30:33
Ah, ik ben niet ingegaan op de vraag waarom mensen zich laten hersenspoelen. Veel kinderen zijn geboren in deze sekte en weten niet beter. En de nieuwe aanwas wordt geworven uit mensen die de weg kwijt zijn. Die zijn het meest ontvankelijk daarvoor. Maar ook dat doen alle sekten.
(Lees meer...)
14 jaar geleden
de kinderen van de moeders die er al in zitten hebben vaak geen keus dat ten eerste.
als je er met je volle verstand voor kiest heb je toch geestelijk een zwak moment alleen zie je die zelf niet. of je bent te vaak verraden of is je vertrouwen beschaamd, zo'n sekte ziet er dan heel hoopvol uit, onder het zogenoemde familie idee. de mensen die jou erin ''lullen'' zij vaak al zover heen dat ze niet eens meer weten hoe het eerder was.
+ je deelt de kosten van alles, de huur zorgpremie ect is niet meer alleen jou probleem, je betaalt met z'n alle een grote pot en de ''baas'' zorgt dat het er komt, dat idee van vrijheid, dat idee van zorgenloss, is voor velen bevredigend.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wat bezielt iemand om dat te doen: ik heb geen idee...
De haardracht is hun clubtenue... Daarmee herkennen ze soortgenoten...

Laat mij één mens zien die niet gehersenspoeld is? Ik daag je uit om te laten zien dat je niet gehersenspoeld bent, door je leraren op school, door de reclame, door je vriendenkring, door je ouders, door de maatschappij, door je broers en zusters, door je partner, door je kinderen?

Elke groep heeft zijn kenmerken, priesters, jaina´s, nonnen, skinheads, politie-agenten, noem maar op, elke groep heeft zijn kenmerken... Waarom mag dan die ene groep, die ene verwerpelijke sekte dat dan niet?

En heb je buiten het feit dat je even naar Oprah gekeken hebt, heb je je verdiept in wat nu de werkelijkheid is in die beweging? Wat de werkelijke boodschap is die ze aanhangen?

Maar je hebt al wel je veroordeling klaar, dat wel... Die paar bits of informatie was al genoeg om je oordeel te vormen... Waarom denk je dat een rechterlijk proces zo lang duurt? Omdat er hoor en wederhoor plaatsvindt en zo hoort het ook... Maar jij kunt dat sneller, jij kunt oordelen op basis van een uiterlijk kenmerk, of op een paar insignificante feiten...

Naatje, ik ben niet tegen jouw persoonlijk, integendeel zelfs, maar ik spreek je wel aan op dat wat je min of meer onbewust doet en dat het een oorzaak kan zijn voor minder verdraagzaamheid in deze snel-oordelende wereld... En dat vind ik pijnlijk... Het doet mij zo´n pijn...

Mag een ander wel anders zijn dan jij? En als de ander dan anders is, pak jij die ander dan aan om hetzelfde te worden als jij? Hoe zou het dan zijn als nog een ander, zijn wil oplegt aan jou, om te worden als hij? Zou jij je dan conformeren of ga jij je dan verzetten?

Dat is allemaal onverdraagzaamheid naar elkaar en dat is nu wat we zo hard nodig hebben in deze wereld, dat we verschillend mogen zijn en toch elkaars respect verdienen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Hoi Xinix, ik begrijp helemal wat je zegt maar kinderen van 14 die worden uitgehuwelijkt aan mannen van 40 en die daarbij aangeven dat hun ouders wel weten dat dit het beste voor ze is vind ik een zeer eng idee en het toppunt van hersenspoelen als je het mij vraagt.....
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
o ja maar + 1 voor je uitleg trouwens ;-)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
mag het toppunt zijn, maar is gewoon net zo hersenspoeling als vrouwenbesnijdenis...
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
klopt..ben ik ook tegen
Ik denk niet dat het zo simpel ligt, zoals je dat nu voorstelt. Het is niet zo dat men denkt; 'Goh gezellig zo'n sekte, laat ik mij eens aanmelden'. De meeste worden geboren in een sekte en worden grootgebracht met de regels binnen zo'n sekte. Je weet dan niet beter dan dat de regels binnen een sekte de juiste zijn. Je wordt dus niet gehersenspoeld omdat de regels van de sekte voor jouw de waarheid is. Degene die zich vrijwillig aansluiten zijn vaak de zwakkeren. Iemand die bijvoorbeeld een baan kwijtraakt en verlaten wordt door zijn familie is vaak kwetsbaarder. In dat geval ben je kwetsbaarder voor zulke boodschappen omdat je met een hoop vragen zit. Je zoekt een antwoord en als iemand je die kan geven kan dat een hele opluchting zijn.

Je moet het ook zien vanuit hun perspectief. Hier in Nederland geloven veel mensen in vrijheid, iedereen mag doen wat hij/zij wil (tot op zekere hoogte). Wij vinden dat heel normaal en de meeste verdedigen onze vrijheden tegenover anderen die daar niet in geloven. Velen zullen nooit akkoord gaan met onvrijheden, omdat deze vrijheden een belangrijk deel uitmaken van ons allen als individu. Voor buitenstaanders kan dat weer als vreemd worden gezien.

Overigens vind ik alle fundamentalitische bewegingen niet goed. De manier van doen en laten van zo'n FLDS is echt om te :kots.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een sekte heeft altijd als kenmerk dat ze een menselijke leider hebben
en bijna nooit openlijk predikken dat Jezus Christus voor
de zonden van de mensen is gestorven En dat Hij de Zoon van God is Dus eigenlijk vlees geworden God.

De grootse sekte is dan eigenlijk de roomskatholieke kerk

zij hebben de paus als plaastvervanger van Jezus Christus op aarde

Ps Moslims geloven trouwens niet dat Allha een zoon heeft dus God en Allha zij niet de zelfde zo als in een ander antwoord wordt gezegd
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
oprah vroeg nog naar de haardracht en kreeg als antwoord dat het op dit moment bij hen mode was
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding