Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet ik mij om mijn vriend/relatie zorgen maken?

Er zijn mij een paar dingen aan mijn vriend opgevallen waar ik me aan erger, dingen die ik raar vind of niet vind kunnen, dat ik serieus overweeg om ermee te stoppen. Probleem is dus dat ik gek op hem ben en hij op mij. Ik ben het die meestal moppert, oude koetjes uit de sloot haalt, etc. Desondanks blijft hij bij me, ondanks dat hij 2x had aangegeven, dat hij niet meer verder wil, als het nog langer bleef doorgaan.

Waar ik me aan erger, etc.:
- hij spreekt altijd in de 'ik'-vorm (vb.: hoelang heb je me al niet gezien?)
- hij voelt zich altijd trots (vb.: je mag wel milder zijn, dat ik je heb geholpen is best lief)
- hij voelt zich altijd tekort gedaan (vb.: ik heb zorg om mijn oma. Toen ik een keer zei dat ik eerst naar huis moest om de vuile was te brengen en dus later op onze afspraak zou komen, belde hij mij met: 'Je kan de vuile was toch meenemen?' of als ik "lang" niks van me laat horen.
- hij vindt dat hij nooit fout zit, 1x zijn excuus aanbieden and that's it!
- hij maakt mij weleens blij met een dode mus. Spreken we 1wk. van te voren af, reageert ie enthausiast, om paar dgn. later te zeggen dat ie twijfelt. Uiteindelijk spreken we wel af. Maar dan nog..
- een meisje heeft hun contact verbroken. Daarna had ik haar gevraagd of zij een zwak voor elkaar hebben.. Geen reactie, wel mailde ze waar mijn vriend haar voor uit had gemaakt. Het zit mij dwars dat hij niet eerder met haar is gestopt, ik had het hem gevraagd!

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
2.4K
Kimath
13 jaar geleden
Met zoveel ergenissen moet je je gaan afvragen of de relatie nog wel de moeite waard is.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dezelfde man als van je vraag van twee maanden terug? In dat geval sta ik achter het antwoord dat ik destijds ook heb gegeven: http://www.goeievraag.nl/vraag/relatie-verbreken-relatie-vechten.121056?p=4 Laat me raden: dat meisje dat het contact heeft verbroken, met wie hij niet eerder is gestopt, ook al had je hem dat wel gevraagd, is de ex die in 2010 opnieuw was komen opdagen? Het lijkt erop dat zij eindelijk het licht heeft gezien. Nu jij nog. Dan hoef je geen oude koetjes meer uit de sloot te halen, en kan hij verder lichtknipperen met welke ex hij maar wil (en die hem nog wil).
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Haha. Nee, Suzy.. Dit gaat nu om een hele andere vent :) Maar toch bedankt voor je reactie! Ik vind dat je altijd zo mooi dingen uitlegt! :)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als ik je antwoord zo lees ben je zelf ook behoorlijk bezig met de ik vorm. Neem je zijn "irritaties"ook wel serieus?
Ik vind het wel knap dat je ook je eigen aandeel benoemt hierin,maar het benoemen zonder er iets mee te doen geeft ook voor hem waarschijnlijk irritaties. Het lijkt mij dat jullie met elkaar moeten praten op een manier dat jullie naar elkaar luisteren en elkaars gevoelens serieus nemen. Dus niet als hij met een argument komt in de verdediging schieten en het voor jezelf goed praten of zeggen "dat komt omdat jij'''en dat geldt andersom voor hem ook. Anders zullen jullie je na ieder gesprek nog steeds niet gehoord voelen of serieus genomen voelen.
Luister dus goed naar elkaars argumenten en gevoelens en neem die ook serieus. Kijk niet naar wat hij moet veranderen, maar hoe je zelf dingen kunt veranderen om het voor hem beter te maken en hij zal hetzelfde voor jou moeten doen. Neem elkaars emoties en gevoelens serieus en wees beide bereid om het voor elkaar op te lossen. Alleen dan is er kans op slagen.
Heel veel succes ermee !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bedankt voor je beste antwoord! :)

Andere antwoorden (6)

Meest verstandige: probeer hier met hem over te praten. Als dat niet mogelijk is, kun je kiezen: of je accepteert dit gedrag ondanks dat het je ergert, en dan zul je manieren moeten vinden om ermee om te gaan zonder je op te vreten; of je accepteert het niet en verbreekt de relatie.
bedenk wel: niemand is perfect, jij ongetwijfeld ook niet. Misschien dat een betere communicatie (duidelijk zijn wat jullie van elkaar verwachten) ook al kan helpen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ben je wel blij met hem?
Dat lijkt er niet erg op eigenlijk, dus waarom zou je moeilijk blijven doen, zolang hij niet de laatste man op aarde is.Misschien wil je helemaal niet stoppen, maar maak eens zo'n zelfde lijstje als je nu hebt gedaan. Nou ja, niet hetzelfde, een ander waarop je zijn leuke dingen zet. Misschien maakt dat veel duidelijk voor je.
Als je het helemaal eerlijk wilt doen kijk je ook naar je eigen inbreng
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hi Anneliez! Dat is op zich een goed idee! Iets op papier zetten.. Dat doen we dan meestal over de telefoon en als we elkaar zien, dat we ovwr en weer elkaars minpunten benoemen tijdens woordenwisselingen. Dat schiet niet echt op, want dan maken we elkaar op een gegeven moment verwijten. Op het laatst wordt er niks uitgesproken en zijn we er niks mee opgeschoten. Heel frusterend! Maar ik zal het proberen.. Iets op papier zetten.. Dat hij dat dan ook doet over mij. En als het rustig is..dat met elkaar bespreken?
anneliez
13 jaar geleden
Zolang je zijn positieve punten maar niet vergeet
mijn antwoord op je vraag: ja.
lijkt een beetje op een vroegere relatie van mij, het werd er niet beter op, en ging uiteindelijk uit, met veel pijn als gevolg, te lang door laten gaan.

hij heeft ook al gewaarschuwd voor evt. einde toch? en jij, volgens mij voelt het allemaal voor jou ook niet echt goed!!
luister naar je gevoel, of je dit wel zo wilt. mensen zijn niet echt te veranderen. en neem een beslissing. sterkte!

hoe lang heb je deze relatie?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Antwoord in telegramstijl; ,, Stoppen,, stop
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
:-)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als men de vragen van Pochahontas doorneemt dan heeft men de indruk dat het steeds om dezelfde relatie gaat. Als men zo door het leven moet gaan, met zoveel strijd, onzekerheden, liefde en geborgenheid, dan zou ik mijn portie aan Fikkie geven. Kappen met die handel.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
duidelijk antwoord +
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
sxiopo, ik wilde graag even iets recht trekken.. Het gaat om een nieuwe relatie! Jammer dat je zo bevooroordeeld bent en gelijk eigen conclusies trekt.. Vooral gissen, dingen baseren op mijn voorgaande vragen en vooral geen vragen stellen, als iets onduidelijk is, maar voorlopig wel je punten verdienen door mij zo'n flutantwoord EN flutreactie te geven, he! Maar tis ok, hoor.. ;)
Het is goed dat je hier over nadenkt. Wat een gedoe, jullie relatie. Moeizaam, irritaties..

Heb je al eens eerder een vriend gehad? En zo niet, dan hoop ik dat je een andere vriend krijgt. Misschien heb je dan wèl een leuke relatie. Zo hoef je niet door tobben. Laat hem lekker gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als er van jouw zijde sprake is van ergernis..zit er duidelijk iets niet goed tussen jou en hem..

En als er iets niet goed zit, is de relatie gedoemd te mislukken...Je heb dan twee mogelijkheden:

1 Met elkaar praten..echt uitpraten dus..Of..

2 Het uitmaken..


Groet,

Ton
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding