Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bijzondere dingen 'boven je bed hangen'. Waar komt die gewoonte of dat advies vandaan?

Wie iets moois heeft gemaakt of ontvangen, bijvoorbeeld een bijzondere tekening of een diploma, krijgt vaak het advies deze boven zijn/haar bed te hangen. Waarom speciaal dáár? Waar komt die gewoonte of dat advies vandaan? En sinds wanneer is dit een gewoonte of een veelvoorkomend advies?

Antoni
4 maanden geleden
1.8K
Ozewiezewozewiezewallakristallix
4 maanden geleden
Je slaapplek, of zelfs je eigen kamer is een persoonlijke plek. Daarom is het vaak ook de gewoonte dat je die naar eigen smaak inricht cq. opfleurt met dienen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn en waar je trots op bent. Wat past daar beter bij dan persoonlijk bereikte prestaties of behaalde resultaten ? Vooral omdat diploma's en dat soort zaken wel gewaardeerd worden, maar over het algemeen niet als iets esthetisch mooi gezien worden, waardoor ze niet passen in een gezamenlijk leefruimte.
Z512099
4 maanden geleden
Diploma’s boven je bed hangen, het kan niet gekker ;-)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat zal net als dromenvangers de reden hebben dat mensen graag goed willen slapen. Het doel van een dromenvanger is dat negatieve energie wordt weggefilterd, zodat je niet zult worden opgeschrikt door een nachtmerrie. Door het zichtbare resultaat van door jou verrichte goede activiteit boven je bed te hangen kun je dat altijd zien voordat je gaat liggen en daardoor met positieve gedachtes insluimeren.
(Lees meer...)
Amadea
4 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding