Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom krijg ik een -1 punt als mijn vraag niet wordt beantwoordt?

als ik een vraag stel, en het wordt niet beantwoordt (wat meestal gebeurd want ik speur altijd eerst zelf het internet af). dan krijg ik -1 punt, dat is toch raar? want ik kan er niks aan doen dat niemand het antwoordt op weet. en het zijn ook niet onmogelijke vragen wat ik heb gelezen in de huisregels.

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
812
TurfGraver
4 jaar geleden
Sterker nog, zou +10 punten moeten opleveren als 'goede vraag'. ;)
LeonardN
4 jaar geleden
Je krijgt op dit moment altijd een punt voor het stellen van een vraag. Je hoeft daarvoor geen trefwoorden in te vullen (dat was ooit wel zo).
Als je de vraag verwijdert, of als deze na een week verdwijnt omdat je er geen antwoord op gekregen hebt wordt er een punt afgehaald.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je een vraag plaatst krijg je 1pumt. Als er geen antwoord komt, wordt de vraag na verloop van tijd verwijderd samen met de punt die je kreeg
De eindstand bij een onbeantwoorde vraag is dus 0 - 0 (nul-nul).
Aanvulling: @Amadea maakte mij erop attent dat zonder trefwoord de vraag geen punt krijgt.
Bij de vraag moet om de punt te krijgen wel minstens één trefwoord gekozen worden. Zonder minstens één trefwoord is bij verwijdering dus de stand min 1 voor de vraagsteller.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 24 juni 2019 21:59: tekst
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Amadea
4 jaar geleden
Is het echt zo dat je altijd voor het plaatsen van een vraag een punt krijgt? Volgens mij alleen als je de vraag voorziet van drie of meer trefwoorden.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Vraag met minstens een trefwoord. Een punt (geen pumt)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
@Amadea ik heb je reactie gebruikt om het antwoord aan te vullen. Ging er automatisch vanuit dat iedereen trefwoorden invult. Inderdaad: geen trefwoord - geen punt.
Amadea
4 jaar geleden
Maar ik vermoed dat de -1 niet van toepassing is op iemand die een vraag zonder trefwoord stelde die wegens antwoordloosheid een week later verdwijnt.
Ozewiezewozewiezewallakristallix
4 jaar geleden
Plus !
En dan te denken dar sommige vragen wel degelijk zijn beantwoord, maar dat dat antwoord in de vorm van een reactie is gekomen.
Zo jammer... punt weg. vraag weg én antwoord weg.
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Het is niet zo interessant of je bij het plaatsen van een vraag wel of geen punt krijgt. Jammer is vraag weg, gegeven reacties ook weg. Vragensteller voelt de -1 als straf. Zoals @jellevangrouw stelt: geen antwoord, kan hij niets aan doen. Beter zou zijn een advies om de vraag opnieuw te stellen, met een verwijzing naar de eerdere vraag. Het laten verdampen van een onbeantwoorde vraag zal wel in het programma gebakken zitten.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding