Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het nut van dat negatieve duimpje?

Alsof er iemand expres ...negatieve duimpjes geeft, bij een goed antwoord. Jaloezie ofzo?
Waarom niet alleen een positief duimpje? Vind je het goed, oke. Vind je het niets, ook prima maar dan kun je dat niet kenbaar maken. Of...diegene die een negatief duimpje zet....dat die zelf een punt verliest.
Misschien dat er dan wat minder negatieve duimpjes zijn.

Toegevoegd na 5 minuten:
Ik las elders dat dan je antwoord waardering naar beneden gaat....bij negatieve duimpjes. Is dat zo?
Dat zou wel heel oneerlijk zijn....als iemand een hekel aan je heeft...kan hij je alleen maar negatieve duimpjes geven, om te treiteren. Dat klopt toch niet echt, lijkt mij.
Bij een positief duimpje geven..b.v. bij een goeie vraag....geef je de ander een punt kado. Dat is leuk.
Nou die andere duim nog...leuk maken.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
152

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het eigenlijk nut van het negatieve duimpje is dat je aan kunt geven dat een antwoord totaal misplaatst is.
Dus een antwoord dat niet goed is.

In het dagelijks leven begint dit eigenlijk al op school. Als je een repetitie of overhoring hebt en je geeft de verkeerde antwoorden krijg je een onvoldoende.

Als er geen minduimpjes zouden zijn, dan is er dus ook geen mogelijkheid meer voor mede GV-ers om aan een vraagsteller te laten zien dat het gegeven antwoord niet klopt.

Het handigste zou wel zijn als degene die een minduimpje geeft even in een reactie zet waarom dit wordt gedaan. Dit zou de antwoordgever kunnen helpen. Maar soms is dat eigenlijk helemaal niet nodig. Dan heeft één iemand al een reactie gegeven waar overige minduimers zich bij aansluiten.

Helaas wordt het minduimpje hier op GV wel regelmatig gebruikt door de zogenaamde minkukels. Dat zijn deelnemers aan GV die het leuk vinden om bepaalde personen stelselmatig te voorzien van minduimpjes omdat zij een reactie of antwoord hebben gelezen van deze persoon die ze niet aanstaat.

De minduimpjes hebben invloed op je antwoordwaardering. Hoe meer minduimpjes je ontvangt, hoe lager deze zal worden. Op dit moment staat de ranglijst gerangschikt op punten, maar omdat er steeds nieuwe deelnemers bijkomen, en oude deelnemers er al zijn vanaf het begin is het ook handig deze te rangschikken op de antwoordwaardering.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (10)

Het heeft geen nut!
Net als de positieve duimpjes!
Die hebben ook geen nut!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Positieve duimpjes geven, volgens mij, nog een extra punt aan het totaal van de ontvanger, maar negatieve duimpjes worden zeker wel meegenomen in de database en daarmee kan men aantonen of iemand betrouwbare antwoorden geeft. Echter, ik denk wel dat er veel misbruik van wordt gemaakt, omdat sommige mensen elkaar niet graag mogen of jaloers zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
heel goed juiste inormatie plus 1
Het is hierover al zo vaak gegaan.Kort gezegd,het maakt allemaal geen ruk uit.Positieve duimpjes vind ik wel leuk trouwens.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Voor de positieve duimpjes krijg je per keer 1 punt.
En voor de negatieve duimpjes gebeurt er niets, behalve dan dat de negatieve duimpjes worden meegenomen in je antwoordwaardering
Dat je weer op je eigen profiel kunt terug lezen.

De negetieve duimpjes hebben eigenlijk vrij weinig zin, maar toch vind ik de positieve duimpjes leuker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Wat is toch die obsessie met jaloezie? Bijna iedere keer als er over (al dan niet onterechte) minduimpjes gepraat wordt, wordt de emotie jaloezie erbij gehaald.

Die minduimpjes zijn er toch gewoon om uiting te geven aan het feit dat je het er niet mee eens bent, danwel vindt dat het antwoord niet waardevol is?

Gesteld dat er inderdaad mensen zijn die systematisch bij iemand minnen uitdeelt, waarom is jaloezie dan het eerste waar je aan denkt? Zou het misschien ook kunnen zijn, dat iemand gewoon systematisch vindt dat je slechte antwoorden produceert?

Of er een personen zijn die systematisch minnetjes bij mensen uitdelen is nog maar de vraag, alhoewel ik mij daar nog wel iets bij voor kan stellen. Maar ik krijg soms ook het idee dat diegenen die dat claimen wel eens leiden aan flinke paranoide waanideeen. En bij beschuldigingen van jaloezie leiden aan grove overschatting van zichzelf.

Soms lijkt het vaker het projecteren van gevoelens van jaloezie op een (al dan niet ingebeelde) minduimer te zijn, dan dat het een reele analyse is van de situatie.

Toegevoegd na 19 minuten:
En als er dan inderdaad mensen een hekel hebben aan iemand, suggereert dat toch niet per definitie jaloezie? Dat is eigenlijk het punt dat ik wil maken. Echt, doe even een reality check. Misschien dat je het voor je ego nodig hebt te denken dat mensen jaloers zijn, maar volgens mij is het dikwijls grove zelfoverschatting. Mensen kunnen je gewoon niet mogen, om wat voor reden dan ook. Daar zal vast wel eens een keer jaloezie als reden bij kunnen zitten. Maar dat zou niet het eerste zijn waar ik aan denk. Ik zou denken: nou iemand vindt me misschien een eikel, of ik heb een keer iemand op de tenen getrapt. Of vindt dat ik systematisch bagger produceer. Maar dat is toch niet automatisch jaloezie?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het nut is dat zich in ieder geval een persoon zich ongelukkig voelt omdat die persoon af en toe op elk antwoord een min geeft terwijl de antwoorden wel goed zijn .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat heeft geen nut, anders dan personen die niets te melden hebben anoniem aan hun gerief te laten komen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Die duimpjes zijn een onderdeeltje van een totaal plaatje van meestal goede bedoelingen. Soms kan het voorkomen dat meningen of overtuigingen botsen. Beide kampen gaan er dan bijna letterlijk mekaar naar de keel. Zolang dat op en respectvolle manier gebeurd is daar op zixh volgens mij niks mis mee. Je standpunt verdedigen is denk ik beter dan met alle winden mee waaine.
Een enkeling is niet goed in staat met een andere enkkeling te communiceren.Een te groot verschil in afkomst cultuur opvieding etc. kan daar aan ten grondslag liggen.
Misschien een gat in d markt een site met fora als je je BIG registratie kan laten zien dan heb je toegang, Met bepaalde papieren waarvan je kopieen opstruurt vergezeld vanje id kaar kopie posstcode en huisnummer)
Daar botst het dan wel eens en hoewel er niet voor bedoled, het is een van de weinige dingen om zo je ongenoegen te uiten, je kunt wel dingen melden dus misschien moet dat vaker gebeuren of het is niet echt ernstig gesteld. Het eigelijk nut is dan ook een extra meetpunt over de totale waarde van je bijdrage in antwoorden,.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik houd het redelijk goed in de gaten en kan naukeurig voorspellen hoeveel minnetjes een antwoord of een oersoon krijgt. Ik denk dat een minnetje een uiting van onderbuikgevoelens is. Ik zou ze fan ook Wildersduimpje willen noemen. Mensen die minduimpjes zetten zonder motivatie zijn gewoon lafbekjes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het nut is aangeven dat je het antwoord niet goed vindt.

En misschien ga ik z enu krijgen. Maar ik geef plus en min duimpjes voor antwoorden.
Als ik het goed vindt een plus.
Vindt ik het onzin of fout een -
Is het een fout antwoord maar duidelijk met goede bedoelingen gegeven geef ik aan waarom. Is het egwoon onzin ga ik niet vertellen waarom, dat weten ze zelf wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding