Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

handtam maken

Wij hebben sinds enige tijd 3 New Hampshire hennen en zijn nog echte beginners op kippengebied. Nu lees ik overal dat je kippen moet controleren op luis etc. Maar hoe doe je dat dan? Onze kipjes eten wel uit de hand (althans 2 ervan) maar we kunnen ze niet zo maar oppakken laat staan de veren controleren. En wat als ze mee moeten naar de dierenarts? Een kip heeft een hele bleke kam en lellen en heeft ook nog nooit gelegd. Voor de rest eet en drinkt ze gewoon en is ze ook actief. Ik maak me dus nog niet echt ongerust maar wil voorbereid zijn als het nodig is.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
348

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik denk dat het in het geval van de kip die nog geen eieren legt geen probleem is. Net als bij mensen verschilt bij kippen ook het moment waarop ze eicellen gaan produceren. Als hij net zo actief is als de rest is dat geen probleem. De luizen kun je best controleren. Ook al zijn ze nog niet volgroeid je mag ze gerust oppakken. Leuk zullen ze dit niet vinden maar dat gaan ze nooit vinden. Pak ze gewoon op en kijk eens goed. Misschien makkelijk om met zijn tweeen te doen zodat de een haar vasthoudt en de ander inspecteerd ;) Succes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding