Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zou het handig zijn om antwoorden te plaatsen met tekstopmaak?

Bij de prikborden van Startpagina kan dit wel.
Soms wil je wel eens een woord accentueren door het cursief of vetgedrukt weer te geven. Hier kan dat alleen door dat in hoofdletters te plaatsen, maar dat is geen opmaak.
Steeds vaker komen bezoekers hier via die prikborden. Daar hebben ze een vraag gesteld met opmaak. Die opmaak wordt door GV niet ondersteund, maar de code wordt wel doorgegeven, zodat het hier overkomt [b]als dit[/b] of [i]als dit[/i]. Moet hier toch ook kunnen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
146
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er zijn nu al veel te veel mensen die menen te weten hoe ze een geschreven tekst moeten interpreteren. Wat vaak op een verkeerde manier gedaan wordt, want niemand kan aan platte tekst zien of hoe het echt bedoeld is.
Met een uitgebreide tekstopmaak, maak je dat probleem alleen maar groter.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ik zou het heel graag willen, en het hoeft maar minimaal te zijn ; bold en cursief zijn eigenlijk voldoende. Desnoods als je ze met de hand moet intikken.

Woorden op papier - of een computer scherm - drukken geen enkele nuance uit terwijl die vaak heel hard nodig is. Nu bedien ik me zo veel mogelijk van stréépjes, HOOFDLETTERS, ......puntjes en handgeschreven smilies ;-) ;-( :-D of niet-vertaalde smiliecodes (:lol: , :lmao:), maar dat is behoorlijk behelpen. VOoral omdat mijn toetsenbord steeds ge-alt-shift moet worden voor toggelen tussen é en (). Mooi lastig.

Zonder smilies red ik me wel, maar bold en cursief (en eventueel ondersrepen) zou wel heel prettig zijn. Sterker nog, ik vind het eigenlijk standaard wanneer je een voor iedereen eenvoudig te interpreteren tekst moet neerzetten.

Toegevoegd na 2 minuten:
Wel even voor de duidelijkheid ; alleen B en I he ? Laat mensen please please please nooit kiezen uit lettertypes, lettergroottes en vooral niet kleurtjes, want dan wordt het één groot poesiealbum !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Lijkt mij niet verstandig. Het gaat om de vraag en het antwoord. Als je daar een styling bij gaat doen wordt het al snel een rommeltje. Om een rustige uitstraling te hebben is een uniforme 'look and feel' van de site belangrijk. Daarbij komt dat de meeste mensen geen idee van taal hebben, en nog minder weten van de effecten van vormgeven van texten. Als mensen geen antwoord kunnen geven of een vraag kunnen stellen zonder allerlei grafische elementen toe te voegen, dan moeten ze gewoon een eigen blog beginnen.

Als er wel de bboard coderingen vor style via andere pagina's binnen komen, dan is dat aan de site beheerder om een filter in te bouwen om die codes eruit te filteren. Is niet zo moeilijk als je weet hoe je moet programmeren & wat van regular expressions weet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja, goed idee. Je kan een vraag soms veel duidelijker over laten komen door een goede opmaak. Kan er mooi uitzien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Aan de ene kant zou ik het wel een goed idee vinden maar ik ben het wel met Jelle eens dat sommige mensen hier niet altijd even goed mee kunnen omgaan.

Vooral fontgrootte en letterkleuren lijken mij niet wenselijk omdat ik mij zelf best vaak stoor aan mensen in andere fora die ergens een antwoord op geven in grote schreeuwende rode letters ofzo, en dan het liefst ook nog in Caps en Bold.

Wat ik dan wel weer een goed idee zou vinden dat is evt. vet en/of cursief kunnen maken van tekst. Op die manier kun je wel makkelijker een quote of een brontekst onderscheiden.

Dus ja, ik zou het wel handig vinden maar dan wel met mate.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Daar ben ik groot vorstander van, maar dan inderdaad alleen bold en cursief. Dus geen gekke kleurtjes, gigantische letters etc.

Als ik een bijzondere term introduceer, wil ik daar cursief voor gebruiken. Voor extra nadruk bold. Op die manier voorkom je dat je gaat SCHREEUWEN als je alleen wat *nadruk* wilt geven, en dat je "een weerwar van 'aanhalingstekens met telkens een andere 'gevoelswaarde''" moet gebruiken binnen één (of misschien zelfs *één*) stuk tekst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding