Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Werkt het puntensysteem "wenselijke" antwoorden in de hand?

Ik probeer al een poosje om een niveau op te klimmen zodat ik ook stemmen kan. Maar als ik dan zie hoe vaak er minnetjes worden gegeven op heel normale antwoorden dan denk ik wel drie keer na voordat ik een (soms afwijkend) antwoord geef of ik geef maar helemaal geen antwoord.
Het lijkt mij juist interessant om andere antwoorden/ meningen te lezen dan het gangbare. Daar leer je toch van? Waarom daar dan minnetjes bijzetten?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
150
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik persoonlijk zou het jammer vinden wanneer jij [om genoemde redenen] je bezwaard zou voelen je visie te delen.
Laat aub zien wie je bent en wat er in je leeft!
Succes
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Geen antwoord op de vraag, daarom zet ik dit even in een reactie: laat je door angst voor minduimpjes niet weerhouden van het geven van antwoord! Het systeem werkt als volgt: plusduimpjes worden direct toegevoegd aan je puntentotaal. Minduimpjes worden er *niet* van af getrokken, die hebben alleen invloed op het rapportcijfer in je profiel. En dat cijfer heeft geen invloed op je rechten als gebruiker, bijvoorbeeld om zelf te mogen stemmen. De meeste gebruikers kijken sowieso verder dan het rapportcijfer in een profiel. Als je waardevolle antwoorden geeft, zul je daar ook waardering voor oogsten. Dat er een paar minduimers zijn die het niet eens zijn met bepaalde persoonlijke meningen, doet daar niets aan af.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Minnetjes? De punten die jr krijgt voor het antwoordenv ind tik nog veel erger. je krijgt de onzinigste antwoorden, maar de antwoorder krijgt wel +1. Toegevoegd na 20 seconden:
Zouden ze moeten afschaffen; kijken wie dan nog zo serieus hierin is ;)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

je hoeft je van de minpunten niet zo veel aan te trekken, die beinvloeden je puntentotaal niet.
En vaak is het zo dat afwijkende antwoorden ook best wat pluspuntjes krijgen, zeker als ze goed onderbouwd zijn!
En als laatste, punten zijn ook niet heiligmakend!
Kortom, gewoon zeggen wat jij vindt, zolang je er geen anderen mee kwetst ben je daarmee juist een aanvulling voor de site!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
+1 Helemaal mee eens!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dank je voor je antwoord.
Ik hang op zich ook niet aan die punten, ik vind het alleen jammer dat ik niet kan stemmen zolang ik niet op de 100 punten zit.
En dus zou het inhouden dat ik punten kan verdienen door wenselijke, geaccepteerde antwoorden te geven. Soms heb ik wel eens een andere opinie....

Andere antwoorden (8)

Ha, die Pattycon;

Minnetjes hebben geen invloed op de puntenscore, die zijn er enkel maar zodat mensen hun ongenoegen over je antwoord aan kunnen geven. Soms gebeurt dit op dubieuze gronden, maar nadeel heb je er dus niet van. Elk antwoord dat voldoet aan de richtlijnen (al kun je daarover soms van mening verschillen met de moderator) levert je gewoon een punt op, elk duimpje omhoog eentje extra en als de vragensteller het tot 'beste antwoord kiest zelfs tien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Er zijn nu eenmaal mensen die het leuk vinden om overal een minnetje uit te delen.
De minnetjes zijn echter niet nadelig voor je puntentotaal, je krijgt er geen punt aftrek voor. Wel is het nadelig voor je antwoordwaardering (gemiddelde cijfer van waardering van je antwoorden).
Kortom: Als je een antwoord geeft en je krijgt er 3 minnetjes bij, dan ben je nog steeds 1 punt dichter bij het level waarop jij ook plusjes en minnetjes mag uitdelen.

Als jij een antwoord ergens op wilt geven, laat je dan niet weerhouden door het idee dat er misschien iemand een min geeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wat is een wenselijk antwoord; één die voldoet aan de (onuitgesproken) wens, op voorhand een verwachting hebben van een antwoord, of, dat men maar zo een antwoord geeft omwille van +1 en ten koste gaat van de kwaliteit.

Ik lees sowieso alleen die vragen en antwoorden die mijn interesse hebben en stoor me niet aan wel of niet wenselijke antwoorden. In alles zit een 'boodschap'. Of het vertelt iets over de inhoud van de vraag, of van de schrijver.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zoals al aangegeven hebben -'en geen invloed op je puntentotaal. Dus voel je vrij om je antwoord te geven op de manier zoals jij dat wenst, inachtneming van de richtlijnen. Overigens lees ik erg veel afwijkende meningen en is daar op GV over het algemeen wel ruimte voor. Dat mensen soms met mij oneens zijn en mij -'en is voor mij geen reden om niet meer mijn mening te geven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Geef alsjeblieft je eigen mening, ook al is die afwijkend!
Ik vind het altijd leuk als iemand z`n mening, hoe die ook is, geeft. Het is wel fijn als er een uitleg bij is.

Toen ik nog geen +1 mocht geven gaf ik altijd, bij een antwoord waar ik het mee eens was, een reactie met de mededeling dat ik helaas nog niet mocht plussen. Dit werd altijd gewaardeerd!

Van die mingevers trek ik me eerlijk gezegd niets aan!!!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een puntensysteem is walgelijk, echt een grote schande, want iedereen moet kunnen vragen en antwoorden wat hij/zij wil. We leven in een vrij land. Onze vrijheid wordt al ontzettend ingeperkt, dat zou op het internet niet mogen. Vandaar dat ik tegen inloggen ben, tegen het puntensysteem en ook tegen plussen en minnen. Iedereen heeft het recht op de vrijheid van meningsuiting.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zelfs bij de antwoorden op jouw vraag deelt iemand die niet in staat is op te schrijven wat hem/haar niet zint minnetjes uit.
Je moet je niks aantrekken van zo'n schertsfiguur (zal bij mij ook wel een - zetten).
Laat je vooral je plezier niet door zoiets ontnemen; geef antwoord zoals je goed dunkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Als jij een reactie geeft waarvan jij denkt dat het goed is moet je het gewoon antwoorden. Wat een ander daarvan denkt, is weinig boeiend.

Maar gebruik het niet als vulling of om zo spoedig mogelijk je punten te krijgen. Dat helpt het niveau hier niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding