Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn leuke, minder bekende bezienswaardigheden in Amsterdam?

Binnenkort ga ik een dagje naar Amsterdam, wat zijn leuke dingen om te bekijken/doen? En dan met name de wat minder bekende?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (6)

Ik vind zelf het gebied rond de nieuwmarkt en de wallen erg leuk. Als je vanuit de nieuwmarkt de zeedijk in loopt kan je daar lekker chinees eten bij Nam Kee of New King. Of wat verder op Thai's. Of gewoon op een terrasje op de nieuwmarkt.

Er vlakbij zit het museum NEMO als het regent.

Verder is het heel leuk om een waterfiets of bootje te huren en door de grachten te varen. Rondvaart vind ik zelf wat minder leuk. Wil je liever fietsen, dan kan dat ook. Er zijn zat fietsverhuurders (ik geloof citybike).

Toegevoegd op 27-05-2009 13:27:23
Kijk eens op onderstaande link, dan kan je er zelf virtueel doorheen lopen via streetview.

Toegevoegd op 27-05-2009 23:09:13
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&q=Nieuwmarkt,+Amsterdam+Amsterdam,+Noord-Holland&sll=52.469397,5.509644&sspn=5.060825,12.590332&ie=UTF8&cd=1&geocode=FUckHwMd_MNKAA&split=0&ll=52.372521,4.899817&spn=0.009904,0.02459&z=16&iwloc=A&layer=c&cbl

Als je winkelt door de kalverstraat is het Begijnenhofje ook leuk om even te kijken. Lekker uit de hectiek van de stad.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zie link, kweenie of het heel bekend is eigenlijk, maar tis een katholiek kerkje weggestopt in een grachtenpand, bijzonder om eens rond te kijken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ha, die Gast4013;

Ik ben niet onbekend in Amsterdam, maar een begeleide wandeling door de Jordaan vorig jaar bracht mij toch op heel veel mooie plekjes waar ik nog nooit eerder was geweest.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wat leuk is aan Amsterdam: Gewoon door de straten, langs de grachten en andere gebouwen te lopen, zie je al heel veel van deze geweldige hoofdstad. De grachtenhuizen zijn prachtig!!! : D
Het Rijksmuseum is ook leuk, ook al ben je misschien geen kunstliefhebber. Het is toch speciaal om het allemaal een keer gezien te hebben.
De letters I amsterdam zijn ook de moeite waard!!!
Geniet van je dagje Amsterdam, je zult het niet snel vergeten : P
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De grachtengordel, de Jordaan, verschillende markten zoals de Albert Cuyp, de PC, de Zeedijk, de verschillende musea, het Anne Frank huis, het Vondelpark en ik vergeet vast nog wel wat dingen.

Toegevoegd op 27-05-2009 18:26:27
Ik zelf vind het leukste om gewoon 's ochtend vroeg weg te gaan met de trein. Je stapt midden in het centrum uit, lekker koffie drinken ergens bij het CS (ik weet niet of het daar extra duur is, anders even een achteraf straatje uitzoeken) en dan gewoon lekker lopen of de tram/metro pakken. Misschien langs een paar musea en lekker slenteren langs de grachten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding