Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Misschien heb je hier iets aan:

http://www.dietenlijst.nl/energiebehoefte/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+! Geeft een indicatie aan, maar wel handig!

Andere antwoorden (2)

Dat ligt er aan wat voor werk je doet, hoeveel je nodig hebt. In de goede boekhandel verkopen ze hele handige calorieën boekjes, heel dun maar waar heel veel instaat.
Heel handig in gebruik en niet duur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De tip van Marie José zou ik zeker opvolgen, want de energiebehoefte is sterk afhankelijk van geslacht, leeftijd, lichaamsgrootte, je activiteiten, of je al dan niet overgewicht hebt, etc.

Het is zeker zo belangrijk wat voor soort voedsel je naar binnen werkt. Variatie is belangrijk en het kan niet genoeg benadrukt worden hoe slecht verregaand geraffineerd voedsel voor je gezondheid (en je lijn en diabetes etc.) is. Met volkoren producten en zoveel mogelijk vermijden van suiker heb je veel minder honger, minder neiging tot dooreten en dus ook minder kans op overgewicht. Dat is op de lange duur veel beter vol te houden dan bijhouden hoeveel candybars en glazen frisdrank je nog mag, terwijl dat ook nog eens altijd frustrerend laag blijkt uit te pakken.

Als het een beetje meezit is de kans groot dat je volwaardig voedsel ook nog eens lekkerder vindt, al is het misschien even wennen. Hoewel bij wijze van uitzondering een stuk chocola of iets ook best dergelijks lekker blijft, hoor! :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding