Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb een pijnlijke, harde, soort van knobbelachtige iets in een van mijn tepels. weet iemand wat dit is?

Ik heb een pijnlijke, harde, soort van knobbelachtige iets in een van mijn tepels. Het is alleen pijnlijk als ik het aanraak en beweeg. Weet iemand misschien wat dit is en/of waar dit op kan wijzen? Ik zou dit heel fijn vinden om te weten!
Ik ben trouwens een jongen van 13/14 jaar
Alvast bedankt voor de reacties.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
1.2K
erotisi
7 jaar geleden
hoewel je geen vrouw bent toch De meeste gezwellen in de borst worden veroorzaakt door "fibrocystische" veranderingen. Fibrose verwijst naar de vorming van bindweefsel of littekenweefsel, cysten zijn holtes gevuld met vloeistof. Pijn of zwelling van de borst wijst vaak op fibrocystische veranderingen. Vrouwen die een knobbeltje of een verharding in de borst voelen, denken uiteraard onmiddellijk aan borstkanker. Maar de meeste gezwellen in de borst zijn goedaardig, dit wil zeggen dat het niet om kanker gaat. Omdat er altijd een kans bestaat dat ze toch kwaadaardig zijn, moeten dergelijke knobbeltjes echter onmiddellijk door een arts worden onderzocht. http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=14455
Ivana
7 jaar geleden
Borstkanker komt ook bij mannen voor. Dit even ter aanvulling ofschoon het hier waarschijnlijk niet om kanker gaat. Even langs de huisarts.
Cryofiel
7 jaar geleden
Inderdaad, Ivana. Even langs de huisarts dus.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Op jouw leeftijd komt dit door de schommeling in je hormonale huishouding.
Het komt vrij vaak voor (heb het zelf ook gehad) maar het gaat vanzelf weer over.
Je hoeft je dus geen zorgen te maken.
(Lees meer...)
Reddie
7 jaar geleden
Cryofiel
7 jaar geleden
Klopt naar alle waarschijnlijkheid. Maar het kán ook borstkanker zijn, of zich later tot borstkanker ontwikkelen. Daarom toch echt even langs de huisarts.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding