Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe kom ik van mijn beschaamdheid en verlegenheid af?

ik ga naar andere school en ik ben echt vreselijk beschaamd!
als er een competitie voor beschaamdheid zou zijn, zou ik volgensmij winnen!
help me :(

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
705

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Ik weet wel een paar dingetjes om wat minder verlegen te worden, bij mij hielp het een beetje, en alle beetjes helpen =)

wat mij
dus een beetje heeft geholpen is dat je, in plaats van er alleen naar te luisteren, MEE GAAT PRATEN met anderen die je wel aardig lijken. Als je bijvoorbeeld 2 mensen rechts van je hoort praten over dat ze naar de film ; 'The Girl with the dragon Tattoo' gaan, dan
reageer je daar bijvoorbeeld op door te zeggen dat het jou ook een leuke film lijkt, en dat je vooral Daniel Craig een leuke acteur vindt.

En als je het vervelend vind dat je zelf het initiatief moet nemen, dan kun je je ook gewoon opener naar mensen opstellen als ze een keer tegen jou praten.
Bijvoorbeeld er wordt aan jou gevraagd:
Ga jij nog wat in het weekend doen?
Dan is het het beste als je weer niet alleen ja of nee zegt, maar ook weer wat erbij. En bij zo'n vraag kun je als je hebt gezegd wat jij gaat doen, vragen wat hij/zij gaat doen. Zo onstaat er een gesprek.

Ik hoop dat je er wat aan hebt?...
Ik heb bovenstaande dingen gebruikt toen ik in een nieuwe klusterklas kwam. Ik praat nog niet zoveel met degene die naast me zit, maar wel met degene die voor en achter me zitten. (die kon ik ook al wat beter.)

Maar als je dus zo'n iemand bent die alleen maar ja of nee antwoord is het kort samengevat; niet meer alleen met ja of nee antwoorden.

Toegevoegd na 1 minuut:
En veel plezier en succes op je nieuwe school!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ja bedankt, maar je kent sommige kinderen tog? ze gaan je meteen haten uit het niets, wat mij ook echt heel erg irriteert... anders zou k wel lekker praten met ze
Laat mensen weten dat je verlegen bent
Over dit punt zijn de meningen verdeeld. Maar als je echt heel verlegen bent dan zien mensen dat toch wel. Als je ze verteld dat je verlegen bent dan respecteren ze het dat je ervoor uit durft te komen, en ze zullen dan ook rekening gaan houden met je verlegenheid.

Beloon jezelf voor je moeite, niet voor het resultaat!
Je kunt niet verwachten dat wanneer je de eerste keer een gesprek begint met een onbekende, dat je dan gelijk een vrouw als een blok voor je laat vallen . Je zult eerst moeten leren om jezelf gemakkelijk te voelen in gezelschap. Begin daarom altijd een gesprek zonder bijbedoelingen en probeer jezelf te interesseren voor de andere persoon. Als mensen niet met je willen praten, zijn ze het niet waard. Laat jezelf hierdoor niet van de kaart brengen!

. Maak het gemakkelijk voor je gesprekpartner
Denk voor je een gesprek begint, goed na over een aantal open vragen die je zou kunnen stellen. Door deze te stellen forceer je de gesprekspartner meer te vertellen, waardoor er snel een echt gesprek ontstaat.
Probeer elke dag iets anders
Probeer elke dag andere sociale vaardigheden uit.. Probeer de ene dag willekeurige voorbijgangers gedag te zeggen en probeer de andere dag met iemand een praatje te maken. Zorg wel dat er een stijgende lijn ontstaat in je vorderingen op sociaal gebied. Een goede manier hiervoor is, om elke week een plan te maken. Beloon jezelf elke keer als je aan je eigen eisen kan voldoen. Leg je lat niet te laag want je bent meer waard dan je zelf denkt.
(Lees meer...)
fremar
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ja maar niet alle mensen zijn zo simpel :(
Geloof het of niet, iedereen is tot op zekere hoogte verlegen. De één weet het gewoon beter te verbergen dan de ander. Verlegenheid komt voort uit onzekerheid. Wanneer je verlegen bent voel je je vaak minder dan de ander. Je hebt het gevoel dat jij er niet persé toe doet. Dat heb je (uiteraard) mis. Daarom beginnen we met een eenvoudige (en stiekem ook moeilijke) eerste stap.

Neem in dit soort gevallen zelf het initiatief! Doe het ook zo snel mogelijk, want hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt. Kijk de ander in de ogen, glimlach, steek je hand uit en introduceer jezelf. Je hoort meteen bij het gesprek en je voelt je een stuk meer op je gemak. Bovendien heb je kennis gemaakt met een nieuw persoon, altijd handig! Zeker op verjaardagsfeestjes waar je niemand kent.

Introduceer jezelf altijd aan nieuwe mensen die op je pad komen. Het doet je zelfverzekerd overkomen, en het doet je beter voelen.

Mensen vinden het prettig om aandacht te krijgen. Ze praten graag over hun passies en zodra ze de kans krijgen zullen ze dit doen. Geef ze die kans! Als je een beetje verlegen bent kan het lastig zijn om over je eigen leven te praten. In ieder gesprek kun je jezelf redden door vragen te stellen aan de ander.

Je bent helemaal goed bezig als je specifieke dingen van de persoon hebt onthouden. Een vraag als: “Hoe is het eigenlijk afgelopen met die vervelende collega?”, slaat in als een bom. Er zal een heel verhaal komen, en jij hoeft alleen maar te luisteren. Jij komt over als een geinteresseerd mens en je gesprekspartner zal zich speciaal voelen. Wanneer je mensen vragen stelt hoef je zelf nauwelijks te praten, en krijg je alle voordelen van menselijk contact.

Gewoon vragen en actief luisteren. Mensen zullen je aardiger vinden en zijn graag bij je in de buurt. En dat helpt enorm je verlegenheid te verminderen!

Onthoud: ieder mens is gelijk. Je kunt verlegen zijn omdat je gesprekspartner in een Mercedes cabrio rijdt, en jij in een oud barrel. Je kunt je al snel ‘minder’ dan hij gaan voelen, omdat hij meer uitstraalt of meer heeft bereikt. Merk dit bij jezelf op en hou het tegen! Jij bent jezelf en daar hoef je je niet voor te schamen.

Wees eerlijk en wees jezelf. Besef dat de ander ook gewoon een mens is, en zelf ook onzekerheden kent. Jij hebt jouw leven en hij het zijne. Dus verontschuldig je niet voor jouw barrel, probeer het niet goed te praten. Wees zeker van je zaak, heb vertrouwen in jezelf!

Ik heb er bovendien wat stukjes uitgelaten. Check de bron
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding