Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doen piloten als er iemand overlijd in het vliegtuig?

Gaan ze dan gewoon naar hun eindbestemming of gaan ze zo snel mogelijk landen ?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Indien iemand overlijd behoren ze dat te melden aan de dichtsbijzijnde verkeerstoren en te landen op het eerste de beste geschikte vliegveld.
(Lees meer...)
ronron1212
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dan stoppen ze zo snel mogelijk op een vliegveld waar dat kan.
Ook wordt er reanimatie toegepast: als er iemand 'plots' overlijdt, heeft dat meestal een reden en geen ouderdom o.i.d.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het is zeker geen regel dat er op het dichtstbijzijnde geschikte vliegveld moet worden geland. Indien een passagier overlijdt tijdens de vlucht, dan is er (helaas) ook geen spoed meer bij; mocht het 1 van de piloten betreffen, dan natuurlijk wel.

Cathay Pacific laat teminaal zieke passagiers toe, maar vraagt wel dat ze een verklaring ondertekenen dat ze ermee instemmen dat het vliegtuig door zal vliegen naar de eindbestemming. De kosten van een diverted flight zijn namelijk enorm.

Zelfs in geval van (zware) medische problemen is het niet automatisch dat het vliegtuig direct moet landen, maar dat gebeurt in 8 tot 13% van de gevallen (zie bron met pdf). Uiteraard gaat dat in overleg met medisch personeel op de grond, of met toevallig aanwezige dokters aan boord.

Verder is het natuurlijk zo dat de passagier die overlijdt mogelijk op weg is naar huis, en in dat geval is het wel prettig voor de al dan niet meereizende familie om niet op een vreemd vliegveld te zijn samen met het net overleden familielid. En dan moet je toch nog steeds naar huis, net als de andere passagiers (of naar hun andere eindbestemming).
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding