Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat te doen tegen striemen op billen en dijen?

Hallo, ik ben een meisje van 14 jaar en ik heb al een aantal jaren last van striemen op mijn billen en dijen. Weet iemand misschien hoe dit komt en wat er tegen kan doen?
Alvast bedankt!

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
8.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat je aan het groeien bent, je huid rekt dan in korte periode uit waardoor dat je deze "strepen" krijgt. Je zal ze nooit helemaal weg krijgen maar er zijn wel speciale cremes voor. Anti striae creme vam lruidvat bijvoorbeeld. Dit kan je 's ochtends en 's avonds gebruiken om het te verminderen en voorkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Ik neem aan dat je striae bedoeld. Slecht nieuws: daar kun je niets aan doen. Deze striemen zijn onderhuidse scheurtjes in het bindweefsel (littekens), ze ontstaan op als de huid in korte tijd veel moet rekken. Dat kan zijn als je in korte tijd veel aankomt, veel groeit of zwanger bent.
Er is, ondanks het veelvoud aan zogenaamde wonder-crèmetjes, geen remedie tegen.
1 troost: na verloop van tijd worden de striemen wel minder zichtbaar. Als ze net zijn ontstaan zijn ze rood/paars maar na verloop van tijd worden ze steeds lichter van kleur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat wordt ook wel striae genoemd, of zwangerschapsstriemen. Ze ontstaan bij snelle groei, door het uitrekken van de huid. Het komt vooral voor op benen, heupen, buik en rug. Ook mannen/jongens kunnen het krijgen in de puberteit als ze opeens veel langer worden. Er is helaas niet echt iets aan te doen. Wel kun je je huid insmeren met huidolie of bodylotion om te zorgen dat het soepel blijft.
En een troost: de striemen zijn eerst rood maar ze veranderen langzamerhand van kleur! Ze vallen dus niet altijd zo erg op als nu.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Helaas is er weinig te doen tegen striemen (striae).
Striae ontstaan op huidweefsel dat relatief snel oprekt. Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Het ontstaan van striae is voor een groot deel erfelijk bepaald. Wanneer je ouders last hebben van striae is de kans groot dat jij dat ook zult hebben.

Er is geen effectieve behandeling om striae te verwijderen. In de loop der jaren worden striae minder zichtbaar omdat hun rode, paarsrode of roodbruine kleur langzaamaan verdwijnt. Dan worden het (gelukkig) ivoorwitte, bijna kleurloze streepjes. Omdat striae soms een onesthetisch aanzicht heeft worden er allerlei peperdure zalfjes, smeerseltjes, drankjes, pilletjes en siroopjes verkocht die ze zouden kunnen doen verdwijnen. Dit zijn echter zinloze behandelingsmethoden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Er is eigenlijk niks aan te doen... :-( In de zomer als je benen wat bruiner zijn valt het minder op maar verdwijnen zal het niet...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het enige wat je eraan kan doen is; aanvaarden dat ze er zijn. Als je er "aanleg" voor hebt, krijg je sowieso striemen. Hoeveel je ook smeert etc. Het zijn idd kleine scheurtjes onder je huid.

Na verloop van tijd worden ze wit van kleur en vallen ze veel minder op. Ook als je een kleurtje krijgt (zoals iemand al zei) vallen ze minder op.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding