Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan het dat je menstruatie in de war is doordat je veel vliegt?

Laatste keer dat ik ongesteld was was in maart, ik heb daarvoor wel vaker maanden overgeslagen. Ik voel het dan wel aankomen, de gebruikelijke pijn in de onderbuik zegmaar, maar er komt dan niks uit! geen bloed, niks! soms een beetje slijm maar verder niet. Zo apart. Ik heb een eetstoornis gehad waarbij ik weleens 3 of 4 maanden oversloeg tussen menstruaties in, maar nu eet ik alweer 2 jaar 'normaal', en ik heb ook niet veel stress ofzo.. ben heel relaxed, maar ik hoorde vandaag van een vriendin dat het ook zou kunnen komen doordat ik veel vlieg. Ik heb dit jaar gevlogen in januari, in maart, en in mei heen en terug van noorwegen naar nederland.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
3.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Maakt helemaal niet uit. Er is geen sprake van jetlag als je 3 keer per jaar naar Noorwegen vliegt. Afstanden zijn te kort, tijdsverschil is maar 1 uur en zo vaak is een keer in de twee maanden ook niet. Dus nee ;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Ja.

Inleiding
Een jetlag is een natuurlijke reactie van het lichaam op het passeren van een flink aantal tijdzones zoals gebeurt bij een lange vliegreis. De verschijnselen ontstaan doordat de biologische klok, die dag- en nachtritme, slaap- en waaktijd, lichaamstemperatuur en menstruatiecyclus regelt, verstoord raakt.

Mogelijke verschijnselen van een jetlag zijn vermoeidheid, verwarring, concentratiestoornissen, prikkelbaarheid, angstgevoelens, verstoorde eetlust, moeite met slapen en hoofdpijn. Bij het oostwaarts reizen (‘met de tijd mee’) treedt er vaker een jetlag op dan bij reizen naar het westen. Vliegen naar het noorden of zuiden heeft meestal geen effect op de biologische klok omdat dan geen of slechts zeer weinig tijdzones worden gepasseerd. Kleine kinderen hebben vaak minder last van een jetlag omdat hun biologische klok nog niet zo is ingesteld als bij volwassenen. Na de reis kan het enige tijd duren voordat het lichaam helemaal gewend is aan de plaatselijke tijd.

http://www.gezondvgz.nl/d_2426?tp=%7Be1583e83-ec3f-4ad2-9358-8317959319bf%7D
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een jetlag bij vluchten van Nederland naar Noorwegen en vice versa? Lijkt me niet waarschijnlijk.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
C4th, oei, Noorwegen had ik niet gezien. Sorry. Moet mijn bril ook opzetten... je hebt helmaal gelijk. Nee, da's een veel te korte vlucht. Had intercontinentaal als beeld erbij... Het kan ook van stress zijn of van oververmoeidheid.
Het is niet het vliegen, maar de jetlag die invloed kan hebben op de menstruatie.

Jij vliegt heen en weer tussen Noorwegen en Nederland. Daar krijg je geen jetlag van. En je vliegt niet eens zo heel erg vaak.

Nee dus, dit zal niet door het vliegen komen. Op zich kan iedereen wel eens een cyclus overslaan, maar als er zo'n drie maanden na de laatste menstruatie nog steeds niets komt, zou ik toch echt even een bezoekje brengen aan de huisarts.

Weet je trouwens 100% zeker dat je niet zwanger bent? Hou er rekening mee dat geen seks hebben het enige 100% betrouwbare voorbehoedsmiddel is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ja ik weet 100% zeker dat ik niet zwanger ben ;)

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding