Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hallo, heb het gevoel alsof ik gek aan het worden ben. Heb een half jaar geleden promotie gekregen en nu denk ik 24/7 aan het gebouw waar ik werk.

Ik denk de hele tijd aan mijn collegas en dat ik niet meer tegen hun durf te praten. Dat ik dicht ga klappen. Ik ga naar mijn werk met spanning in mijn buik en voel me zo zenuwachtig en onzeker terwijl ik er al 2 jaar werk. Het wordt alleen maar erger weet niet wat ik ermee moet. Het zijn een soort dwanggedachten geworden volgens mijn physcholoog. Ik wordt er moe van. Voor mijn promotie had ik schijt en dacht ik nooit aan mijn werk. Voor mijn promotie was het mijn favoriete baan ooit. Er is verder niks veranderd ik deed eigenlijk al alles. Ik kreeg antidepressiva voorgeschreven maar die hebben na 5 weken echt niet geholpen. Kreeg er alleen nog meer gedoe mee. Opeens dacht ik aan enge dingen terwijl ik er nooit mee bezig was. Als ik nu door de stad loop en ik zie iemand praten dan flitst er door mijn hoofd. 'Die kan wel praten/werken/fietsen'. Echt gek. Als ik zelf iets schrijf komt er in mijn hoofd die kan wel schrijven. Hiervoor heb ik dit nooit gehad en vind het echt eng. Wil hier snel weer uit en de normale spontane lachende ik weer zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
959

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (6)

U kunt aan uw werkgever vragen de promotie terug te draaien.

Dat kan 2 kanten op gaan.

Of u blijft hetzelfde, of u wordt weer de oude.

Kiezen of delen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Heb er gelukkig geen ervaring mee, maar kan me wel voorstellen dat de verantwoording u te veel is. U deed dit werk altijd al zegt u, maar toen stond er niet de druk achter die u nu voelt om te presteren. Hebt u er al met uw leidinggevende over gesproken? Zal vastgeen makkelijk gesprek zijn, want je hebt t gevoel dan dat je faalt. Maar jezelf naar een burn-out of overspannenheid toewerken is nog erger
sterkte en wijsheid gewenst
(Lees meer...)
anneliez
13 jaar geleden
De druk van deze job is te hoog. Het beheerst je denken, je vrije tijd, je nachtrust. Je krijgt straks faalangst omdat het allemaal te veel is. Je mist de balans tussen werk en rust/ontspanning.
Niet mee door gaan. Ga praten op je werk of met de bedrijfsarts en zorg dat je weer met plezier naar je werk gaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je hebt je antidepressiva nog niet genoeg tijd gegeven om goed te gaan werken. Dat kan wel een paar maanden duren. Geef de moed niet op. Houd jezelf voor dat je hetzelfde werk ook al deed voor je promotie (dat begrijp ik tenminste uit je verhaal). Dat wil dus zeggen dat je het best kan en het niet te hoog gegrepen is. Die dwanggedachten zijn inderdaad niet leuk. Je moet daarom zoveel mogelijk afleiding zoeken zodat je niet steeds in hetzelfde kringetje rond zit te malen met je gedachten. Ik weet hoe het voelt; heb dat zelf ook gehad. Geef jezelf geen tijd te gaan zitten piekeren. Ga op clubs of ergens vrijwilligerswerk doen zodat je met iets anders bezig bent dan met jezelf. Mij heeft dat heel erg geholpen. Je bent niet aan het gek worden maar zit in een heel diepe dip in je leven. Wat raadt je psycholoog je eigenlijk aan? Echt, als je actief wordt wordt je straks ook weer degene die je geweest bent. Nee, zelfs meer dan degene die je was. Je komt sterker uit deze rotperiode in je leven, dat weet ik zeker. Voor nu sterkte hoor. Niet opgeven; blijven knokken voor jezelf. Straks schijnt dan de zon ook weer voor jou.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Rieneke1
13 jaar geleden
mooi antwoord zondag, +
Je hebt jaren lang naar je promotie toegeleefd en nu ben je dr. Je doel in je leven is verdwenen. Nu ben je iemand zonder doel, een nietsnut dus. Je bent jaloers op andere mensen, omdat die zo te zien wel ergens voor dienen.
Begrijp ik het zo goed?
Dan zit je in een proces, waarbij je opnieuw naar de zin van je leven zoekt. Dat is een chaotisch proces, maar er komt vast iets moois uit!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou proberen jezelf gewoon logisch toe te spreken.

1. Je zal die promotie niet voor niks hebben gehad. Je bent goed genoeg voor je baan.

2. Een baan is maar een baan. Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Je kunt je baan kwijtraken? Dan vind je wel weer een nieuwe.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding