Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zijn mogelijke nadelen als je huisarts in een andere woonplaats is gevestigd?

Enige reden die ik kan bedenken, is dat er geen huisbezoeken worden gedaan. In de 15 jaar dat ik mijn huisarts heb, is ze nooit aan huis geweest.
Waarom is een huisbezoek nuttig als je 112 kunt bellen, zelf naar de spoedeisende hulp kan rijden of na 17.00u naar de huisartsenpost te gaan?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Huisartsen bezoeken nog dagelijks patienten, vaak gaat het hier om ouderen maar ook ernstige zieken die tegenwoordig, gelukkig, vaak thuis verzorgd kunnen worden.
Toen mijn man ernstig ziek werd, kwam de huisarts regelmatig langs, maar ook na zijn overlijden kwam hij bij ons thuis.

Zo lang je niets ernstigs mankeert zijn huisbezoeken niet snel nodig. Maar zodra het nodig is, is het erg fijn om dingen thuis met je huisars te kunnen bespreken. En dat de huisarts langs komt als je je zorgen maakt om iemand die absoluut niet meer naar de praktijk kan en voor wie het ziekenhuis een afgesloten hoofdstuk is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Als je je flink ziek voelt, niet ziek genoeg om 112 te bellen, maar wel om naar de dokter te gaan, is het behoorlijk vervelend als je daarvoor in de auto moet stappen.

Ik heb zelf een tijdlang mijn oude huisarts aangehouden toen ik in een andere stad op mezelf ging wonen. Dat bleek toch wel behoorlijk onpraktisch te zijn. Ook toen er iets was waar ik me niet ziek door voelde, maar toch wel voor naar de huisarts moest. Dat werd meteen een hele expeditie in plaats van een kwestie van erheen wandelen.

Toegevoegd na 4 minuten:
Bovendien is een huisbezoek niet altijd (eigenlijk meestal niet) voor spoedeisende dingen. Ben je erg ziek, dan wil/kan je niet naar de huisartsenpost rijden, en de spoedeisende hulp/112 is voor andere gevallen dan 'te ziek om naar het spreekuur te komen'. Die gevallen komen niet vaak voor (van mij zal het ook al 20 jaar geleden zijn) maar áls het gebeurt, is het meteen ook heel naar als je geen huisarts hebt die langs kan komen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mijn huisarts woont in ander dorp (er is in mijn dorp(sorry stad) een 'gezamelijke' huisartspost en die is echt dramatisch). Afspraken mee gemaakt. Huisbezoek vind ik een beetje onzin. Dus enige nadeel; iets verder reizen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Huisbezoek is geen onzin als je het nodig hebt. Er zijn zat situaties waarbij je niet zelf naar de dokter kunt maar ook echt niet naar de Spoedeisende Hulp hoeft - dan is een huisbezoek aangewezen.
Het gaat niet om de woonplaats, maar om reistijd. Dat is geregeld in de tijd dat mobieltjes nog uitgevonden moesten worden, vaste telefoons nog schaars waren en niet bijna iedereen een auto tot beschikking had. Hoe het nu is, weet ik niet.
112 is natuurlijk niet voor alles waarvoor je de huisarts kunt en de huisartsenpost is alleen als het niet kan wachten tot overdag. En niet iedereen kan zelf naar de spoedeisende hulp gaan. (geen vervoer, niet in staat te rijden )
Persoonlijk had ik het soms wel handig gevonden als ik in de buurt van mijn werk naar de huisarts kon (30 auto-minuten van huis) maar als je ziek thuis bent is dat ook weer niet handig. Overigens zit mijn huisarts een dorp verderop, maar dat is dichterbij dan bij sommige mensen in een grote stad...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding