Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mag een werkgever de eigen risico zomaar verhogen?

Ik werk in een dienst auto.
Toen ik in dienst kwam heb ik een eigen risico formulier moeten tekenen tot €250.
Omdat er laatste tijd veel schade is gereden hebben ze er opeens €500 van gemaakt.
Nu heb ik een keer schade gereden en willen ze dat ik €500 betaal.
Ik vertelde mijn baas dat ik voor €250 euro heb getekend en niet voor €500.
Hij vertelde dat je alleen tekent voor akkoord eige risico en dat ze het bedrag gewoon mogen verhogen.
Klopt dit?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
1K
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Gaat om schade gereden met auto Vd zaak in Prive of werktijd . ?
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Werktijd
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ik vind het sowieso apart zo een eigenrisico. Ik ben heel erg lang beroepschauffeur geweest en heb dit nog nooit hoeven tekenen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

U heeft getekend voor de 250 euro eigen risico en niet voor 500 euro eigen risico. U hoeft de 500 euro dus niet te betalen. De spelregels kunnen tijdens het spel niet ineens eenzijdig veranderd worden.

Ga eens rustig het gesprek aan met uw werkgever. Een arbeidsconflict wilt u immers ook niet hebben. Probeer op een rustige manier de zaak op te lossen.

Toegevoegd na 15 minuten:
Wat betreft het in rekening brengen van een bedrag: Als u materiële schade of letsel aan een collega of goederen van de werkgever veroorzaakt tijdens het werk, is in de meeste gevallen uw werkgever aansprakelijk. Uw werkgever kan de schade alleen op u verhalen (bijvoorbeeld door loon in te houden) als hij kan bewijzen dat u de schade met opzet of door bewust 'roekeloos handelen' hebt veroorzaakt.

Er kunnen ook afspraken zijn gemaakt over een schadevergoeding in het bedrijfsreglement, de cao of uw arbeidscontract. Daar moet u zich dan aan houden. In uw geval heeft u een formulier ondertekend. Eventueel kunt u aan de rechter vragen of de afspraken in uw geval redelijk zijn. Echter daar het slechts om een klein bedrag gaat, lijkt me dat in dit geval te ver gaan.
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Bedankt voor snelle reactie.

Andere antwoorden (1)

Eigenlijk is het simpel geen eigen risico bij zakelijke ritjes in opdracht van de baas . Dat zijn zijn risico's . Bij Prive gebruik auto van de zaak ( ook woon werk verkeer ) kan er een eigen risico worden afgesproken ja ook de verzekering wijzigt z'n voorwaarden . Maar een 100% verhoging is wel heftig .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
AlphaLimaSierra
8 jaar geleden
dat de verzekeringsmaatschappij de premie elk jaar met een bepaald bedrag kan verhogen is omschreven in de polisvoorwaarden, waar je als verzekerde mee accoord bent gegaan. op die manier is dat afgedekt.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Maar de chauffeur is NIET de verzerde (verzekeringsnemer), dat is de baas.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding