Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wie heeft tips voor lekkere lunchpakketjes die je kunt invriezen?

Ik zou eigenlijk graag in het weekeinde lunchpakketjes willen klaarmaken en invriezen, die ik doordeweeks mee naar mijn werk kan nemen?
Wie heeft tips voor lekkere, gevarieerde lunchpakketjes die je goed kunt invriezen?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
11.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Mijn vriend legt af en toe de vriezer weer vol met een voorraadje boterhammen, en alles anders belegd dus elke dag is een verrassing! Een omeletje, banaan, courgette, rucola, verse spinazie, gevarieerd met diverse soorten kaas en bijvoorbeeld een likje sambal of marmite. Zachte geitenkaas met honing en een beetje mosterd is ook een goeie. Bieslook of basilicum (vers) is jum!
Sommige dingen blijven minder lekker zoals teveel tomaat of tauge.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Een oude vrijgezelle buurman kocht altijd 2 broden, deed er boter op, kaas en diverse vleeswaren, in pakketjes in de diepvries en zo had hij de hele week z'n lunchpakketjes klaarliggen.
Door de wisselende vleeswaren had hij elke dag wat anders.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
In mijn ogen helemaal niet nodig.
Want hoeveel werk is het nu om even een paar boterhammen te smeren,want er gaat niets boven vers.
Wat je wel kunt doen is ,de boterhammen per 2 of 4 verpakken en dan zonder ze te smeren in de diepvries doen.
Dan heb je altijd vers brood.
Zorg dat je voldoende vleeswaren in de koelkast hebt,voor de variatie.
Maak wat rauwkostsalade dat blijft ook dagen goed in de koelkast,en beleg het hier mee.
Als je hier 5 minuten per keer aan besteed dan heb je een lekkere lunch om mee te nemen naar je werk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zet wat diepvries doosjes klaar met een lekkere pastasalade of rijstsalade erin. Vruchtensalade is ook lekker. Ik maak ook wel eens stukjes zoute haring die ik in
een roomsaus van mayonaise, bulgaarse yoghurt en koffieroom geroerd, enkele lepels augurkensap, partjes appel, ringetjes ui, zout, peper, wat suiker en wat dille laat trekken.Is een lekkere lunch met wat overgebleven koude aardappels. Kook je de avond ervoor wat extra aardappels en `s morgens hoef je ze alleen maar in een bakje te doen. Rauwkostsalade is ook lekker al dan niet met een stokbroodje kaas. Tijdens de lunch doe je wat
rauwkost op de kaas. Mijn ervaring is dat je sla niet tussen je brood moet doen als het in de vriezer gaat.
(Lees meer...)
amc
14 jaar geleden
ik sluit me aan bij de vriend van Heidi :P Het is echt handig om stapeltjes kant en klare boterhammen in de vriezer te hebben, niet alleen voor het lunch-mee-naar-werk doel maar ook voor snelle picnick of mee naar het zwembad/sportschool. Het scheelt niet alleen tijd (een heel brood smeert omgerekend per boterham toch echt sneller dan wanneer je het telkens apart doet) maar ook geld omdat de kans op snel voedsel bij de kiosk of kantine veel kleiner is geworden. En daarmee scheelt het ook nog eens in gezondheid: eigen belegd brood bevat altijd minder dikmakers dan brood of zelfs kroketten van de kantine! [hmm, beetje off-topic misschien]

komkommer niet zo handig, sandwichspread met plakje kaas lekker, rucola ga ik eens proberen maar meestal doen groenten het niet zo lekker op brood uit de vriezer. Wat weer wél handig is: reepjes komkommer en wortel extra meenemen náást het bevroren lunchpakketje.

overgebleven pannenkoek opgerold met jam/kaas ook lekker als extra hapje bij lunch
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding