Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen ovomaltine en gewone cacaopoeder?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
30.1K
Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
Van Ovomaltine werd in het verleden in reclame-uitingen beweerd dat het heilzaam was bij geestelijke en lichamelijke vermoeidheid. Omdat deze claim niet wetenschappelijk onderbouwd was, en de reclameregels steeds strenger werden, is men hiermee gestopt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het verschil is dat cacaopoeder gewoon gemaakt wordt van de cacaoboon.
En dat Ovomaltine een spulletje is met een beetje cacao en een heleboel
andere ingredienten:

Ingrediënten van Ovomaltine:
Gerstemoutextract (47% droog extract), geconcentreerde magere melk, geconcentreerde karnemelk, suiker, magere cacao (9%), gistpoeder, magnesiumcarbonaat, calciumfosfaat, plantaardige olie, vitaminen (A, E, B1, B2, PP, B5, B6, B8, B12, C), zout, aroma (vanilline)

Cacaopoeder is een natuurlijk produkt.
Cacaopoeder is afkomstig van de cacaoboon, de vrucht van de cacaoboom.
Om cacaopoeder te maken wordt gebruikgemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon.
Zonder verder enige toevoeging.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Kan iemand verklaren wat er mis is met dit antwoord?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Blijkbaar iemand die het niet kan hebben dat het juiste antwoord gegeven wordt... + ter compensatie!
Het grote verschil is 'suiker/energie'.
Ovomaltine moet je zien als energiedrankje en niet als dorstlesser.
Het is een drankpoeder dat vooral koolhydraten bevat in een geconcentreerde vorm van suiker, glucosestroop en honing. Als gewone dorstlesser is het dus niet aanbevolen. Soms zit er wat cacaopoeder door of er zit alleen mout in. Er zijn nl. verschillende soorten ovomaltine-poeder/producten. Het kan zowel in koude - als in warme melk oplossen.

Cacaopoeder ontstaat door onder hoge druk cacaobonen uit te persen, zodat er cacaoboter en -poeder ontstaat. De kleur en smaak is afhankelijk van de kwaliteit,
zuurgraad en roostertemperatuur van de bonen.
Cacaopoeder wordt gebruikt om er chocolademelk van te maken of om toe te voegen aan beslag/deeg, warme-en koude dranken/ sauzen of chocolade nagerechten.

100 gr. cacopoeder bevat; 341 kcal, 24,5 g. vet, 10,8 g. koolhydraten en 19.8 g.eiwitten
100 gr. ovomaltine bevat; 361 kcal, 1,7 g. vet, 75,0 g. koolhydraten en 11,2 g. eiwitten.
Cacaopoeder bevat geen vezels en ovomaltine bevat 4,9 gr. vezels.
(Lees meer...)
amc
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding