Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is de nieuwe smaak kauwgum van mentos (3 layers of fruity sensation) halal?

Mijn vriendin vroeg mij of die kauwgum halal is. Ze zag dat er stond op de verpakking dat er gelatine in zat. Ik vraag me af of dat wel halal is

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
4.1K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
gelatine is per definitie niet halal, want het wordt van varken gemaakt. Als het wel 'halal-gelatine' zou zijn, zou dat er waarschijnlijk expliciet op gezet worden.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
En dan nog, halal vlees is sowieso iets wat ter discussie moet blijven. Ik hoop dat het net als in onze buurlanden ook in Nederland verboden gaat worden.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
En geldt dat ook voor kosjer? Wat is het verschil? Iedereen mag toch zelf bepalen wat hij voor voorschriften voor zijn eten hanteert? Zijn we hier de cultuurpolitie aan het worden? Het gaat hier niet om halal slachten, maar om het bestanddeel varken. Ik ken een heleboel vegetariers die geen producten eten met gelatine er in.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Gelatine wordt ook gemaakt van koeienbotten, niet alleen van varkensbotten. En in principe zou het ook van allerlei andere dieren gemaakt kunnen worden, maar dat gebeurt in de praktijk nauwelijks.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bedankt voor jullie antwoorden. Ik ga het voor de volgende keer het bij de kassa vragen voor de zekerheid..

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

halal wil zeggen dat het onder de voorwaarden van de sharia geslacht/. bewerkt is.
gelatine wordt gemaakt van gemalen, gekookte varkensbotten. Dus zou een moslim dat niet eten. Wrigleys heeft op sommige kaugumsoorten/ merken een K van Kosher of U ( vegetarisch) en de H van Halal of haram staan. Mentos heeft altijd al een H gehad in arabische ( moslim) landen dat het Halal had, dus bij de nieuwe smaak zal ook het geval zijn, maar dan niet in alle landen. De Halal snoepjes hier zal je dan ook in een moslim speciaalzaak moeten zoeken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding