Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Rijstwijn is wijn gemaakt van gewone rijst en/of kleefrijst. We kennen Chinese en Japanse rijstwijn. Chinese rijstwijn: De bekendste en meest gewaardeerde rijstwijn is afkomstig uit Shao Hsing in de provincie Chekiang. Shao Hsing-wijn is, afhankelijk van de ouderdom, licht- tot donkergeel van kleur en de smaak is mildzoet. Shao Hsing-wijn is een veelgebruikt ingrediënt in de Chinese keuken, maar wordt bij feestelijke gelegenheden ook gedronken uit kleine kommetjes. Japanse rijstwijn: De bekendste soorten zijn mirin en saké. Mirin, een gezoete rijstwijn met een laag alcoholgehalte, is vrijwel uitsluitend bestemd voor gebruik in de keuken. Saké heeft een alcoholgehalte van 17 tot 18 procent en is aanzienlijk minder zoet. Saké wordt warm of koud gedronken uit kleine porseleinen kommetjes, maar kan ook in cocktails en longdrinks worden verwerkt. Daarnaast wordt saké ook wel in sauzen en marinades verwerkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Beiden, het wordt ook wel Sake genoemd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In de laatste editie van het Jumbo magazine staan recepten om zelf sushi te maken. Hierbij is het een goede begeleider, aldus het artikel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Rijstwijn (Japans= Sakeh, Gekeikan is een heel populair en premium merk) kun je drinken waarbij het meestal verwarmd gedronken wordt.

De goedkopere varianten gebruikt men om bijvoorbeeld wintergroenten in te koken/blancheren of het witkoken (stofen) van vlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding