Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik zelf boemboe ajam smoor maken?

Toegevoegd na 23 uur:
Ik bedoel dus hoe je zelf die kruidenpasta maakt die ze in de winkel onder de naam boemboe ajam smoor verkopen. En niet een recept met boemboe, wel bedankt voor de reacties trouwens...

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
4.3K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mmm, lekker!
Ik zal (als ik het niet vergeet) morgen mijn moeder vragen naar het recept van mijn oma...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

bomboe ajam smoor

in 30-60 minuten

- 600 gr schoongemaakte sperziebonen
- 500 gram kipfilet in reepjes
- 1 Boemboe Sajoer Boontjes
- 300 gram witte rijst
- 1 zak kroepoek
- 2x 200 ml water
- 4 el olie
Bereidingswijze

De kip in 2 eetlepels olie aanbraden. Intussen de rijst koken vervolgens de aanwijzingen op het pak. De sperziebonen 2 minuten in 2 eetlepels olie roerbakken. 250 ml water bij de kip doen en boemboe Ajam Smoor toevoegen. Vervolgens de kipfilet 20 minuten laten sudderen. 250 ml water bij de sperzieboontjes doen en Boemboe Sajoer Boontjes toevoegen. De boontjes circa 5 minuten laten doorkoken. Ajam Smoor en Sajoer Boontjes serveren met rijst en kroepoek.

Toegevoegd na 1 dag:
dan is dit meer in jouw idee:

Boemboe
Het recept voor de boemboe is per 500 gram kip.

* 2 sjalotten of één grote rode ui
* 3 tenen knoflook
* 3 kemirie-noten

Pof de kemirie-noten en hak alles fijn. Gooi daarna in de keukenmachine en maal nog fijner. Bij dit mengsel gaat (ik gebruik een maat-theelepel van 5 ml):

* 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1 tl gemberpoeder, 1 tl ketoembar, 1tl djinten en 1 tl serehpoeder
* 2 tl bruine basterdsuiker (of echte Gulah Djawa als je dat kunt krijgen)
* 4 tl ketjap manis
* 2 tl tamarinde (vloeibaar, uit een potje)
* 6 tl sambal kemangi (dat is een vrij zachte en zoetige sambal, vervang eventueel door sambal brandal)

Alles goed door elkaar mengen.
je vindt het hier:
http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/recept_indisch/
succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Boemboe is er om het koken gemakkelijker te maken. Het is een kruidenmix.

Ajam smoor kan je op heel veel verschillende manieren maken, bijna elk Indonesisch gezin heeft wel zijn eigen manier. Er is dus geen vast recept.

Jij hebt vast en zeker de boemboe van Conimex gekocht. Ik zeg 1 ding: Koop geen boemboe van Conimex, maar boemboe bij de toko, of maak ze zelf!

-------------------------------------------------------------------------


Het antwoord:

De kruidenmix voor 250 gram kip.

-Teentje knoflook (fijnhakken)
-Half theelepeltje nootmuskaat
-3 eetlepels Ketjap Manis (van Kaki Tiga of A brand, absoluut geen andere gebruiken want die zijn zeer waterig en vies)
-uitje (fijnhakken)
-half theelepeltje laos
-beetje sambal trassi (niet van Conimex maar een ander merk)
-zout en peper

Alles is een kommetje en klaar is je boemboe, zal er niet zo chemisch uitzien als Conimex boemboe.



-------------------------------------------------------------------

Natuurlijk kan je zelf dingen weglaten of toevoegen of verhoudingen veranderen. In de Indonesische keuken zijn er geen recepten die 'juist' zijn.

Als je maar geïmporteerde producten gebruikt, Ketjap Manis van Kaki Tiga, en sambal dat geïmporteerd is. Deze producten zijn bij de toko te koop en soms zelfs bij de Albert Heijn, (alleen is de ketjap manis daar duurder).


Maar echt, Conimex is niet goed. Voor de Indonesiërs is dit helemaal niet vergelijkbaar met wat zij eten. Het is slechte namaak.

Als men een frikadel in een ander land koopt, wilt men dan een frikadel van een Nederlands merk, of een merk van daar? Nederlands natuurlijk, want een frikadel is Nederlands.

Als men sambal wilt hebben, koopt men dan een potje Conimex wat overdreven rood gekleurd is, of een potje van een merk dat je niet eens kan uitspreken?
Ik weet het, de geïmporteerde. Wie weet er nou beter hoe je sambal maakt, de Nederlanders, of de Indiërs?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Boemboe ajam smoor voor 2personen.

Ingrediënten:

130 gram rijst
350 gram kippen- of kalkoenvlees in blokjes
1 tablet boemboe ajam smoor
1 zak Thaise wokgroente (400 gram)
100 ml kokosmelk
1 paar eetlepels olie
1 paar eetlepels ketjap manis
1 als gewenst peper en zout

Materialen:
Wokpan

Bereiden:
Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven. Maak ondertussen de rest van het gerecht.

Bak de kippenblokjes aan in de olie, tot ze een beetje een bruin randje krijgen. Haal ze uit de pan. Voeg zo nodig nog wat olie toe en bak de groente in de wok gedurende 10 minuten. Voeg de kokosmelk, de boemboe, de ketjap en het vlees toe en roer tot de boemboe is opgelost. Laat daarna op matig vuur nog wat inkoken. Voeg tot slot nog peper en zout naar smaak toe. Serveer met rijst.


Lekker met atjar tjampoer.


Een gemakkelijk en snel recept. Zo klaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding