Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel energie kost het om een watercooler aan te laten staan per uur?

Ik heb een watercooler in mijn praktijk wanneer ik daar werkzaam ben voor mijn cliënten en mijzelf, dus mijn vraag ; hoeveel energie kost de watercooler per uur? Ik heb een simpele watercooler waarbij ik een kraan heb voor water direct uit de fles en water vanuit de 2 liter koelelement. In de herfst, winter en lente staat de cooler op zo warm mogelijk, maar wel gekoeld, in de zomer voor zo koel mogelijk.

Toegevoegd na 7 minuten:
En met energie bedoel ik energie in de zin van stroom.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
3.9K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Weet je toevallig het merk of de fabrikant van de watercooler? Misschien dat er ergens op het internet specifieke gegevens staan over het energieverbruik van de watercooler

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een gemiddelde waterkoeler verbruikt per jaar zo'n €80 aan energie. Dat wordt natuurlijk beinvloed door de temperatuur van de ruimte waar de waterkoeler zich bevindt en de hoeveelheid afgenomen bekertjes koel water op jaarbasis.

Toegevoegd na 6 minuten:
De energie in betekenis van stroom is moeilijk te bepalen. De maximale stroomafname is het Wattage (kijk even op het typeplaatje) gedeeld door de spanning (230). De kooler schakelt in afhankelijk van de afgenomen hoeveelheid koel water. Vandaar dat men spreekt over gemiddeld verbruik. Als je exact wilt weten wat de waterkoeler verbruikt plaats er dan een bepaalde periode een energiemeter tussen. Houd dan rekening met de seizoenen. Een eenvoudige energiemeter (€9,95) vind je bij link 2 hieronder.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een dergelijke energiemeter is inderdaad een heel erg verantwoorde aanschaf, zet hem een weekje tussen het stopcontact en het apparaat, en je weet gelijk het verbruik.
gebruik hem daarna ook gelijk voor alle andere apparaten, zowel thuis als in je praktijk, je komt af en toe tot schokkende conclusies!
(ik heb ook ooit zo'n ding gekocht, en gelijk zo'n 300 euro per jaar aan alleen standby-stroom gevonden) Als vuistregel kan je aanhouden dat ieder apparaat dat continue werkt, ongeveer 2 euro per watt per jaar kost.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dat is het hem juist, ik gebruik hem niet "gemiddeld"; hij staat niet alle dagen aan, en als hij een dag aanstaat, niet de hele dag, vandaar ook mijn vraag. Die van de stopcontact meter ding is wel een goed idee ;)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het niet goed mogelijk om zelf het verbruik van te voren in te schatten. Vergelijk het met een boiler. De ene dag verbruik je meer warm water dan de andere. Het verbruik is ook nog eens afhankelijk van de water temperatuur van het toegevoerde leidingwater.
De energiemeter die ik noemde is hierbij echt een uitkomst. Plaats hem er een week tussen en je krijgt al een goede indruk van het verbruik.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding