Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel dagcreme aanbrengen?

Hoi,

Ik gebruik elke dag dagcreme, maar ik heb altijd de neiging om te veel gebruiken en dan ga ik glimmen. Ik heb een gecombineerde huid en gebruik dan ook dagcreme voor de gecombineerde huid. Ik heb al gehoord dat het hygienischer is om met een spateltje de creme uit het potje te halen, dus dat ga ik kopen, maar tot dat moment hoeveel dagcreme moet ik nou smeren nu ik nog gwn met me vinger ( ik was altijd eerst me handen voor ik met me vingers in het potje ga) opsmeer?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.6K
Ritsuka
10 jaar geleden
Gewoon een klein spateltje, dat je het net kunt uitsmeren
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ongeveer ten grote van een doperwt
Dat is genoeg.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Om te beginnen kun je beter een creme kopen voor de vochtarme huid, dit smeer je op de droge delen. En een potje voor de vette huid, dit smeer je op de vette delen. Een creme voor de gecombineerde huid is vaak te vet voor de vette delen en te agressief voor de droge delen, 2 potjes lijkt duurder, maar is dat niet, omdat je minder gebruikt op een dag uit ieder potje, doe je er 2 keer zo lang mee als normaal. Maar dat is je vraag niet, je zet een stip op je wangen, 1 op je voorhoofd en 1 op je kin, dan ga je vanuit het midden van die stip met licht kloppende bewegingen de creme over je gezicht verdelen, geef het een paar minuutjes de tijd om in te trekken en vervolgens leg je even een tissue op je gezicht die de overtollige creme opneemt.

Toegevoegd na 1 minuut:
Je gebruikt ongeveer de hoeveelheid van een kwart theelepeltje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Maar ik heb niet echt droge delen zegmaar, alleen juist me neus is echt ongezond vet altijd
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Een gecombineerde huid, is een huid die gedeeltelijk droog is en gedeeltelijk vet. Ik denk dat je meer baat hebt met een hydraterende creme, ook omdat als je een creme voor de vette huid gebruikt op de vette delen, het huidvet wordt verminderd, waardoor de talgkliertjes weer een seintje krijgen dat dat deel van je gezicht te weinig vet bevat, waardoor er weer talg aangemaakt wordt. Probeer dat eens 1 potje, je zal zien dat je huid verbeterd. Het is overigens wel normaal dat je huid iets vetter of droger is tijdens bepaalde perioden in je leven,onder andere tijdens de puberteit.
Ligt heel erg aan de soort crème die je gebruikt. Het ene merk is wat dikker en vetter dan het andere en zorgt er daardoor voor dat je huid meer gaat glimmen.
Wat ik vaak doe, want ik herken het probleem heel erg! Is eerst voor mijn gevoel te weinig crème op mijn gezicht smeren, daarna doe ik even mijn haar of poets ik mijn tanden of wat dan ook. Als ik daarna nog het gevoel heb dat er niet genoeg op m'n gezicht zit doe ik de delen waarvan ik het gevoel heb dat er te weinig op zit nog een keer (met heel weinig dus).

Ook doe ik eerst wat dotjes crème verdeeld over mijn gezicht: één stipje onder elk oog, een veeg op mijn voorhoofd, en één stipje tussen elk oor en de kin (ik doe zelf ook altijd nog een klein stipje op de neus, maar aangezien je aangeeft bij een ander antwoord dat je neus vet is, moet je dat misschien niet doen).
Dit smeer ik dan uit. Hierdoor is het ook duidelijk waar ik te weinig heb gedaan (na het haar doen).
Een dotje is bij mij ongeveer dit: als je je vinger in de crème dipt (uit het potje of vanaf het spateltje), wat er aan blijft hangen zijn twee stipjes of één veeg (voorhoofd): oog+oog = 1 dot. voorhoofd = 1 dot, oren/kin = 1 dot.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is zo ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding