Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat heb ik nodig voor textieldruk?

Ik wil graag zelf t-shirts gaan bedrukken in kleine oplage. Het wordt me niet helemaal duidelijk wat ik daarvoor nodig heb. Tot zover kom ik tot:

* snijplotter om ontwerpen te printen en te snijden
* folie voor in die snijplotter
* transferpers om die folie op het shirt te persen

Zit ik op de goede weg? Mis ik nog iets?

Alvast bedankt!

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Voor een kleine oplage is dat allemaal een veel te grote investering - of je moet zeer regelmatig een kleine oplage willen maken ; want hoeveel van dezelfde je dan maakt is niet zo belangrijk. Maar als het om een eenmalige actie gaat, kun je een goedkopere methode hanteren.

Een snijplotter - de meest simpele en kleine uitvoering - kost al snel 350 euro.
Een transferpers begint pas bij over de 500 euro.
De kosten voor de folie zijn dan nog het voordeligst, maar je praat al snel over grote rollen.

De vraag is dus maar net hoe groot je oplage moet zijn om goedkoper uit te zijn dan bij een textieldrukkerij. Op een gewone lazerprinter (en zelfs op een inktjet, maar daar heb ik minder goede ervaringen mee) kun je transferpapier bedrukken, zelf eventueel uitknippen en met een huis- tuin- en keukenstrijkijzer overbrengen op een t-shirt. Kosten : iets meer dan een euro per vel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Top! Bedankt voor je antwoord. Het gaat inderdaad om regelmatig een kleine oplage ipv eenmalig. Als ik op een laserprinten zou printen en zelf zou uitknippen, heb ik dan geen snijplotter meer nodig?

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding