Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je boordsteek breien op een rondbreinaald?

Boordsteek is 2 r, 2 av. Dat herhalen. En in de volgende naald 2 av, 2 r. En dit herhalen.
Dit is bij rechtbreien.
Hoe is dit bij rondbreien?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
7.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij rondbreien heb je telkens dezelfde zijde voor, dus moet je dezelfde steek herhalen. Want als je het andersom doet dan krijg je een dubbele gerstekorrel. Dus boven recht brei je recht, en boven averecht brei je averecht.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Amadea
11 jaar geleden
Dat is een blokjespatroon van twee bij twee. Maar als je telkens dezelfde twee steken herhaalt, dan krijg je een rekbaar boordpatroon.

Andere antwoorden (1)

Precies hetzelfde als bij recht breien, alleen is je toer nooit 'af' , je breit alsmaar door. De pennen liggen recht boven elkaar, dus je begint elke pen gewoon met twee recht. Je kunt eventueel de toeren markeren door een toerentellertje (mooi frummeltje of gewoon een touwtje) om je pen te leggen voor de eerste steek, maar echt nodig is dat niet ; bij een boord kun je vrij makkelijk de aanzetdraad omhoog volgen om te zien hoe ver je bent.

Voor een mooie boord is het dus belangrijk dat je aantal steken (bij een 2/2boord) door vier deelbaar is, zodat je niet ergens 3 dezelfde of maar één steek naast elkaar krijgt.

Voor de rest is het de eerste toer tellen - zoals gewoonlijk- en daarna de steken breien zoals ze zich voordoen. Dis recht op recht, averecht op averecht. Kan niet verkeerd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding