Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Vandaag heb ik vanwege hevige menstruatiepijn 3 paracetamol ingenomen, hoe zit het nu met alcohol, kan ik vanavond nog een wijntje drinken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
760

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Paracetamol en alcohol hebben niet direct invloed op mekaar,een wijntje kan je dus zonder problemen drinken.

Toegevoegd na 1 minuut:
Is het toegestaan om alcohol te drinken wanneer u paracetamol gebruikt? Het gebruik van normale hoeveelheden alcohol is geen probleem. Mensen die alcohol in overmatige hoeveelheden nuttigen lopen een verhoogde kan op leverbeschadiging.
(Lees meer...)
fremar
10 jaar geleden
Normaal gebruik van alcohol is geen probleem. Mensen die overmatig alcohol gebruiken hebben door paracetamol meer kans op leverbeschadiging.

Overigens een aanrader; bij de drogist kan je Aleve Feminax tabletten halen, zijn speciaal bedoeld om menstruatiepijn tegen te gaan. Het is een blauw/paars doosje met daarin 12 omhulde tabletten. De werking zal bij iedere vrouw wel (iets) anders zijn, maar ik heb na 1 tablet helemaal geen last meer van menstruatiepijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Geen probleem! Zolang je de hoeveelheid alcohol beperkt en niet van het padje af gaat zal het allemaal wel meevallen.
En hartkloppingen kunnen inderdaad voorkomen bij geregeld gebruik. Misschien aan het begin van de menstruatie 2 tabletten nemen en daarna niet meer? Heb eerlijk gezegd geen idee hoe lang de werking blijft aanhouden, maar zelf als ik er één neem heb ik er de daaropvolgende dagen van de menstruatie ook geen last meer van.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding