Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel procent van de vrouwen in nederland slikt de pil of heeft dit gedaan?

En is het waar dat de hormonen die je dan uitplast weer in ons water komt?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

In 2002 gebruiken naar schatting 1,6 miljoen vrouwen tussen 16 en 49 jaar de pil. Dit komt overeen met 42 procent van de vrouwen in deze leeftijdsgroep. Het pilgebruik is iets lager dan in voorgaande jaren. De anticonceptiepil is verreweg het meest gebruikte anticonceptiemiddel. 42 procent van de vrouwen (16–49 jaar) gebruikt de pil. Een kwart van de vrouwen gebruikt andere methoden voor anticonceptie, zoals sterilisatie, gebruik van condoom, spiraaltje en dergelijke. Een op de drie vrouwen gebruikt geen voorbehoedmiddelen.

Dit zijn de bekende gegevens van 2002.

Hormonen die worden "uitgeplast" zullen de normale waterzuivering doorlopen dat al het "water" krijgt wat door de riolering wordt afgevoerd. Het komt dus weer in "ons" water maar wordt net als alles gezuiverd. Tegen de tijd dat het bij jou uit de kraan komt zijn al deze hormonen weg, of in zo'n kleine hoeveelheid dat de invloed niet merkbaar is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding