Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn schoonmoeder niet rookt waar mijn kinderen bij zijn?

Mijn schoonmoeder rookt altijd. Mijn dochter heeft bronchitis maar mijn schoonmoeder rookt ook als zij bij haar is. Hoe kan ik, op een goede manier, haar verzoeken dit niet meer te doen? Mijn schoonmoeder vindt zelf dat ik overdrijf maar ik merk dat mijn dochter er last van heeft.

Toegevoegd na 12 minuten:
Bij ons thuis mag er ook niet gerookt worden (en zolang wij thuis zijn wordt dat ook niet maar als wij van huis zijn ruik ik daarna dat ze wel bij ons binnen heeft gerookt) maar ik bedoel met name bij haarzelf thuis. Ik wil niet dat ze rookt als wij daar zijn. Maar kan haar moeilijk verbieden in haar eigen huis te roken?!

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.2K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Vroeger hing er ons een bordje: 'Wie niet buiten roken kan, kan buiten roken.'

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

"Beste schoonmoeder. Natuurlijk kunnen we je niet verbieden om in je eigen huis te roken. Maar mijn dochter heeft er last van als je rookt waar zij bij is. Het spijt me dan ook, maar we kunnen helaas niet meer bij je langskomen.

Natuurlijk ben je wel welkom bij ons thuis, zolang je daar maar niet rookt."

*blablabla overdreven etc.*

"Ik vind het jammer dat je dit overdreven vindt, maar het verandert niets aan wat ik zeg. De gezondheid van mijn dochter moet mijn prioriteit zijn. We komen graag bij je langs, maar niet als je dan rookt waar mijn dochter bij is."
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Laat haar jullie huis niet meer in voordat ze belooft dat ze het niet meer zal doen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik zou het niet pikken! zeggen dat ze maar buiten moet gaan staan als ze zo nodig een peuk moet opsteken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verzoek haar gewoon vriendelijk of ze even buiten haar sigaretje op wil roken en loop anders even met r mee om in de tuin verder te kletsen. Ik heb zelf ook bronchitis ( mijn moeder ook) en al mijn vrienden roken buiten. Zelfs in hun eigen huis roken ze gewoon buiten.
Het nadeel is alleen wel dat wanneer ze allemaal tegelijk naar buiten gaan om te roken dat ze dan vaak de hele avond niet meer binnen komen. Alleen ga ik ervan uit dat wanneer je schoonmoeder alleen is en alleen haar sigaret even buiten oprookt , ze echt wel weer binnen komt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Bij jou thuis: een sticker op je voordeur plakken dat er niet gerookt word in jouw huis. Ook kan je van die stripverhaaltjes van Jan Jans op tafel zetten waarop ook vriendelijk wordt verzocht niet te roken waar het kind bij is.
Bij haar thuis... is een lastig verhaal. Mijn ouders hebben ook altijd gerookt waar ik bij was. Hoe ik ook klaagde en zeurde ze gingen gewoon door want ik stelde me aan. Je kan het bespreekbaar maken maar als dit niet lukt zal je minder moeten gaan of zorgen dat je kind niet in de buurt is als je schoonmoeder rookt. Wellicht dat je wat publicaties over meeroken kan laten zien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het lijkt mij verstandig dat je partner aan jouw kant staat en dit aan zijn moeder uitlegt, en haar verzoekt niet meer te roken waar je kleindochter bij is (of in jullie huis). Mijn ervaring is dat moeders beter luisteren naar hun kinderen i.p.v. schoonkinderen. Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar misschien kan ook zij bij haar oma aangeven dat ze er last van heeft. Want voor kleinkinderen hebben oma's ook een zwak.
In deze tijd is het voor iedereen bekend dat roken schadelijk is, en zeker in de buurt van kinderen. Zelfs al had je dochter geen bronchitis, dan nog zou ze niet moeten roken in de buurt van je kinderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+ idd het eigen kind dit laten uitleggen.
Dit moet toch als volwassen en naar ik hoop verstandige mensen in goed onderling overleg te regelen zijn! Dus praten als verstandige mensen onder elkaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding