Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan je een tondeuse mee olien?

Ik heb een tondeuse die geolied moet worden. Kan dat met WD40/olijfolie/kruipolie of moet je er speciale olie voor hebben?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
27K
Cryofiel
9 jaar geleden
Ik gebruik daar altijd naaimachineolie voor.
Ivana
9 jaar geleden
Ja, dat is de goede olie Cryofiel. Plus!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Doorzichtige naai machine olie GEEN kruip olie of olijf olie dat laatste gebruik je maar in de pasta :) iedere olie ( smeer olie ) zou goed zijn maar het moet kleurloos reuk loos en niet te chemisch zijn . Hoe goed te smeren ! Eerst machine aan ! Dan met veel olie over de bewegende bladen , vuil loopt er uit , tondeuse uit dan goed af vegen met tissue . Als dat iedere x doet gaat je tondeuse super lang mee . Veel tondeuses worden bot door gebrek aan smering . Gebruik je je tondeuse alleen vj zelf dan eens per maand gebruikje hem iedere dag zeker 1 x per week . Succes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ik gebruikte hiervoor altijd naaimachineolie, inderdaad de tondeuse aanzetten tijdens het oliën, maar een paar druppeltjes is genoeg. Vuil loopt eruit? Als het goed is maak je je tondeuse na ieder gebruik schoon met een borsteltje en gebruik je hem alleen op schoon, gewassen haar.
Regelmatig oliën, zo eens per maand.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Natuurlijk iedere keer goed schoon maken . Ja ik vind ook op gewassen haar maar wat vind is blijkbaar niet meer gang baar . Want dan moeten ze het weer drogen . :) ja toch helpt het dan drijven de haartjes er uit probeer maar eens .
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Thnx. Ik heb geen naaimachine dus zal toch opzoek moeten gaan.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding